Web Analytics
scris luni, 08.11.2021

CALENDAR CREȘTIN ORTODOX: Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil – Patronii spirituali ai Jandarmeriei Române

 

CALENDAR CREȘTIN ORTODOX:   Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil – Patronii spirituali ai Jandarmeriei Române

Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este prăznuit pe 8 noiembrie. Sfinții Mihail și Gavriil sunt cei care duc la îndeplinire porunca milei și a dreptății lui Dumnezeu.

Citește și: 7 Noiembrie 1983: A decedat sculptorul român Ion Jalea, membru al Academiei Române

Sfântul Arhanghel Mihail este reprezentat în iconografie în haine de ostaș, având în mână o sabie de foc. Este rânduit de Dumnezeu ca dreptatea Sa să biruiască în istoria mântuirii.

El este cel care, în momentul căderii unor îngeri a strigat: “Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!”, restabilind ordinea. Potrivit Tradiției, la judecata de la sfârșitul chipului acestei lumi, morții vor învia la glasul trâmbiței sale.

Sfântul Arhanghel Gavriil este purtătorul veștii milei dumnezeiești față de oameni. El a vestit ca Fiul lui Dumnezeu Se va întrupa din Fecioara Maria pentru mântuirea neamului omenesc.

În icoane apare în veșminte sacerdotale, purtând în mână ori un crin, semnul veștii celei bune, ori o sferă cu însemnele lui Hristos, arătând că el este mesagerul mântuirii umanității.

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, pe care Biserica Ortodoxă îi prăznuieste pe 8 noiembrie, sunt și patronii spirituali ai Jandarmeriei Române.

Citește și: Campania „O stradă şi un bust pentru Constantin Stroe în Piteşti!” / ÎPS Calinic: „Iniţiativa este o idee sănătoasă şi folositoare”

Motivul pentru care Jandarmeria Română i-a ales pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil să îi ocrotească, este faptul că cei doi conducători ai oștilor cerești sunt simboluri ale luptei împotriva răului.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...