Web Analytics

Stenogramele conspiraţiei de la Baza Nautică Budeasa

de | 7.10.2010 12:54 | Dezvăluiri

Ştiţi care e ultima formulă de salut în PDL Argeş? „Ai fost duminică, la Budeasa? Iar răspunsul corect e „Noroc că n-am fost”.  Pe 26 septembrie, sâmbătă, atunci când tot judeţul se afla cu mâinile-n gunoaie deoarece se derula programul ecologic „Let’s Do It!”, şeful PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, era cu ochii sârmă după „urşii gunoieri” din propriul partid. Motivul? Se pusese la cale un puci împotriva actualei conduceri a filialei. Numai că planul puciştilor fusese devoalat deja de senator, care aflase locaţia, persoanele şi ordinea de zi de la „cârtiţele” de profesie din partid. Din primele verificări ale procurorului Andrei a reieşit că în spatele „pubelelor” se afla Gogu Davidescu. Prefectul încerca astfel să-şi creeze un „grup de rezistenţă” în partid, după ce primise informaţii că urmează să fie „reciclat” din funcţie cu Bogdan Ivan, un „PET” din tânăra generaţie portocalie.

Lista lui Gogu

Lista completă a celor invitaţi la puci a cuprins 70 de persoane. Iar restaurantul din incinta Bazei Nautice de la Budeasa a fost ales pe post de „casă conspirativă”. Cel desemnat de prefect să conducă operaţiunea a fost consilierul judeţean Gheorghe Mihăiţă, om de încredere, câine credincios şi director în cadrul Companiei de Autostrăzi şi Drumuri. Din motive de sifonare a operaţiunii, o parte dintre pucişti nu s-au mai prezentat la Budeasa, iar ceilalţi, atunci când au fost deconspiraţi, au întors armele declarând că erau pe post de „agenţi sub acoperire”. Iată şi lista celor care au ajuns, totuşi, dintr-un motiv sau altul, la Baza Nautică de la Budeasa: Gheorghe Mihăiţă, consilier judeţean şi director CNADR, Emilia Dumitrescu, şefa Gărzii de Mediu, Mariean Neacşu, consilier local, colonelul (r) Mitică Voiculescu, fost secretar general adjunct în era Boureanu, Ştefan Ciocănel, director CAS, avocatul Radu Nistor, consilier local, Mariusan Molfea, consilier judeţean, Ionel Vişinescu, fost director la Direcţia Sanitar Veterinară, Ilie Ion, preşedintele PDL Costeşti, Doru Georgescu, consilier judeţean, Gheorghe Alexei, consilier local şi responsabil pe zona Curtea de Argeş, Liviu Chiţu, fost director FCN, Sorin Pandele, deputat, Dorin Falcă, directorul Finanţelor Publice, Ovidiu Marinescu, fost director Agenţia de Muncă, Ioan Predică, alias Semaca, director la Îmbunătăţiri Funciare şi consilier judeţean.

„Fă-ţi crucea, Gogule, s-a terminat cu şmecheriile…”

Iată cum s-au derulat evenimentele, pe ore şi minute, dar şi stenograma completă a dialogului pe care l-au avut puciştii cu senatorul Mircea Andrei, după ce conspiraţia a eşuat lamentabil.
Ora 13.00, Oarja: s-a format „celula de criză”, pentru supravegherea puciştilor, în următoarea componenţă: senatorul Mircea Andrei şi primarii Florin Frătică de la Bradu, respectiv  Costel Bâlea de la Oarja. Amândoi primarii au fost luaţi pe sus de senator, încă de dimineaţă, după ce acesta le-a confiscat şi telefoanele, ca să se asigure că nu pot comunica cu nimeni. Atât Bâlea, cât şi Frătică au avut acces la telefoane doar atunci când erau apelaţi de membrii familiei, dar şi atunci li se permitea să vorbească doar pe speaker…
Ora 13.45: un sol al senatorului Mircea Andrei pleacă spre Budeasa cu două baxuri de vin de Murfatlar „La Răcoare”, comandat special pentru pucişti, cu următorul mesaj: „Domnul Mircea Andrei vă oferă acest vin special. După ce-l serviţi, vă aşteaptă la restaurantul de peste drum, adică la complexul Star”.
Ora 14.00: celula de criză condusă de senator şi primarii Frătică şi Bâlea se deplasează spre Star, locul ce urma să devină cartierul general.
Ora 14 şi 20 minute: emisarul lui Mircea Andrei ajunge la Baza Nautică şi pune pe masa puciştilor vinul trimis de senator. Se creează o panică generală, iar prima care o întinde pe uşă, mai ceva ca la cutremur, este Emilia Dumitrescu, şefa Gărzii de Mediu. Din cauza vitezei, Emilica era să-i facă una cu pământul pe Ştefan Ciocănel şi avocatul Radu Nistor, care tocmai sosiseră şi îşi aranjau ţinuta pentru intrarea în sala de protocol. Crezând că sunt încercuiţi, consilierul judeţean Mariusan Molfea a fugit prin bucătărie. De aici, cu ultimele puteri, i-a transmis telefonic prefectului Gogu Davidescu că au fost trădaţi şi că senatorul Mircea Andrei urmează să sosească, din clipă în clipă, la locul faptei.
Ora 14.30: Intrat şi el în panică, prefectul Davidescu se repliază şi îl sună pe senatorul Andrei, încercând să-şi salveze pielea în al doisprezecelea ceas: „Vă salut şefu! Pe unde sunteţi?”
Mircea Andrei: – Pe unde pot, Gogule. Tu pe unde eşti?
Gogu Davidescu: – Am fost plecat cu operaţiunea aceasta de strângere a gunoaielor, iar acum vin spre Piteşti.
Mircea Andrei: Şi eu tot la strâns de gunoaie sunt, Gogule, dar din partid…
Gogu Davidescu: Ce glumă mişto! Păi, după ce terminaţi, pe la ora 14.00, vă invit la Baza Nautică de la Budeasa, să bem un şpriţ…
Mircea Andrei: Gogule! Mă, Gogule, e deja ora 14.35, acum, când vorbim, şi tu mă inviţi să bem un şpriţ la ora 14.00? Fă-ţi crucea, Gogule, că s-a terminat cu şmecheriile… (Fără alte explicaţii, senatorul l-a electrocutat pe prefect, trântindu-i telefonul în nas).

Gabriel Bratu: „Sunt pe la tata, pe la ţară, la Hârtieşti”

Un alt lider PDL care a fost supravegheat operativ şi a picat pe interceptări a fost Gabriel Bratu, şeful de la Învăţământ. O maşină l-a urmărit pe Bratu tot timpul, pentru a i se afla traseul din ziua puciului. Fără să aibă nici cea mai mică bănuială că are coadă şi că este monitorizat dintr-un BMW, Bratu s-a deconspirat într-o discuţie telefonică cu senatorul Andrei. La telefon, Bratu i-a spus şefului că se află în drum spre Hărtieşti, la ţară, deşi el se afla în drum spre Budeasa şi era urmărit îndeaproape din BMW. Iată şi dialogul care l-a trădat pe Gabi Bratu.
Senatorul Mircea Andrei: Ce faceţi, domnu’ Bratu, pe unde sunteţi?
Gabriel Bratu: Sunt pe la tata, pe la ţară, la Hârtieşti… Dar dumneavoastră pe unde sunteţi, prin Piteşti?
Mircea Andrei: Nu, sunt în Bucureşti. Bine, domnu’ Bratu, vorbim mai târziu…
(După ce a închis telefonul, senatorul şi-a notat pe listă, în dreptul numelui Gabriel Bratu, doar atât: „picat pe supraveghere operativă”).

Emilia Dumitrescu: „Am picat acolo ca proasta satului”

Ora 14 şi 50 de minute: Echipa operativă se instalează într-unul din separeurile restaurantului Star şi începe monitorizarea.
Prima sunată este şefa Gărzii de Mediu, Emilia Dumitrescu. Din primele date, prelucrate chiar în dimineaţa puciului, Emilia Dumitrescu, această Lady Gaia a PDL, era şi este arma secretă a lui Gogu Davidescu. Emilica a participat la multe războaie în tinereţile ei, dar acum, din cauza vârstei, Gogu a infiltrat-o în spatele liniilor inamice.
Senatorul Andrei: Bună ziua, doamna Dumitrescu. Pe unde sunteţi?
Emilia Dumitrescu: Să trăiţi şefu’. Sunt în drum spre casă.
Senatorul Andrei: Păi, de unde veniţi?
Emilia Dumitrescu: Am fost şi eu prin zonă, că, ştiţi, azi am avut operaţiune de strâns gunoaie.
Senatorul Andrei: De unde veniţi, mai exact? Aţi fost cumva la Budeasa?
Emilia Dumitrescu: Daaaa, daaaa… (Aici, Emilica a avut o pauză de uluire, după care s-a repliat ezitant). Ştiţi, m-a invitat Gheorghe Mihăiţă la un şpriţ, dar eu nu am timp de prostiile lor. Doar am intrat, am văzut cine este şi am şi plecat, că n-am timp… Mă doare sufletul să o iau în bot, fără vină. Mă jur că nu m-am băgat în prostiile lor. Jur pe mama şi pe mormântul lu’ tata, că e mort, că nu am ştiut de ce am fost chemată la Budeasa. Chiar sunt extrem de dezamăgită că am picat acolo, ca proasta satului…
Senatorul Andrei: Bine, doamna Dumitrescu. Aştept marţi un raport complet de la dvs, vizavi de tot ce s-a întâmplat azi. La revedere.

Mariusan Molfea: „Sunt la o zi onomastică”

Următorul sunat a fost Mariusan Molfea, cel care, în momentul în care a fost deconspirat, a reuşit cu greu să-şi facă  loc printre  oalele din bucătărie, unde se ascunsese.
Senatorul: Ce face domnu’ consilier judeţean?
Molfea: Să trăiţi! Beau un şpriţ, şefu’. Sunt la o zi onomastică.
Senatorul: V-am trimis şi eu nişte vin, „La Răcoare”. Să-l beţi şpriţ, că sec vă face rău!
Molfea: Da, l-am văzut, da’ am crezut că ni l-a trimis primarul Florin Frătică. Chiar ne-a plăcut gluma. Să ştiţi că mie mi-ar face mare plăcere să fiţi şi dvs lângă noi.
Senatorul: Şi mie mi-ar face plăcere să fiţi lângă mine. În partid, desigur.
Molfea: Alo, nu vă mai aud, domnu’ senator!. Staţi să ies afară…
Senatorul: Sunteţi de mult ieşit afară, dar nu v-aţi dat seama, domnu’ Molfea!
Molfea: Domnu’ senator, eu am primit o invitaţie de la domnul Mişu, dar, dacă mă invitaţi şi dvs acum, vin cu mare drag. Vreţi să vin?
Senatorul: Nu. Dar am o mare rugăminte. Să-i daţi drumul acasă, chiar în acest moment.
Molfea: Am înţeles şefu’… Vă mulţumesc pentru înţelegere şi vă doresc o după amiază plăcută. Direct acasă, mă opresc.
Ioan Predica, alias Semaca: „Eu, încă de dimineaţă, am avut o presimţire… Simţeam aşa o urmărire, de peste tot”
Cel mai haios moment a fost cel în care a fost „judecat” Ioan Predica. Omul avusese oarece probleme hormonale de reglat şi întârziase la întâlnire, fapt pentru care a fost sunat de primarul din Oarja.
Costel Bâlea: Ce faci, domnu’ Semaca? Nu mai ajungi odată la Budeasa?
Predica: Acum, şefu’. Sunteţi deja acolo?
Bâlea: Da, dar vino mai repede, că am aflat că senatorul a mirosit ceva şi s-ar putea să ne prindă aici.
Predica: Ce treabă am eu cu senatorul? Eu fac ce vreau. Acuş sosesc, sunt prin Bascov, dar m-a oprit Mariusică Molfea într-o parcare, să-mi dea telefonul lui Gheorghe Mihăiţă. Cică a rămas la el şi m-a rugat să i-l duc eu înapoi, la Budeasa.
Prăpădindu-se pe jos, de râs, după ce Semaca l-a deconspirat pe Molfea că fugise şi cu telefonul lui Gheorghe Mihăiţă, comisia de anchetă stabileşte ca primarul din Bradu să-l sune pe Semaca. Să-l avertizeze să plece imediat de lângă Molfea, fiindcă este urmărit şi ascultat ambiental.
Florin Frătică: Ce faci, domnu’ consilier?
Predica: Să trăiţi, domnu’ Mihăiţă! Acu’ vin, am telefonul dvs la mine. Mi l-a dat Marius să vi-l aduc.
Frătică: Alo, domn’ Semaca, sunt primarul de la Bradu, nu Mihăiţă. Pleacă dracu’ mai repede din parcarea unde te afli şi lăsă-l pe Molfea în pace.
Predica: Dar de unde ştiţi, domn’ primar, pe unde mă aflu?
Frătică: Semaca, nu mai pune întrebări! Vezi că eşti monitorizat de azi dimineaţă. Eşti interceptat prin satelit şi ţi se ascultă şi telefonul. Nu te mai duce la Baza Nautică, fiindcă acolo se face un puci împotriva senatorului Andrei. Du-te, cât poţi de repede, la Star. Vezi că acolo este şi senatorul, care ştie tot. Nu încerca să negi şi cere-ţi scuze. Spune-i că ai fost indus în eroare, dar că tu ţii la partid şi-l iubeşti pe senator.
Predica: Aşa fac. Să vă dea Dumnezeu sănătate, că m-aţi anunţat. Eu, de dimineaţă, am avut o presimţire, domnu’ primar, că ceva nu este în regulă. Simţeam aşa, o urmărire peste tot, nu ştiu de ce, dar acum mi-am dat seama…

Semaca: „Doamne, bine că am prins ultimul tren, că era să fiu belit…”

Nici nu s-au adunat bine de pe jos, de râs, că pe uşa separeului de la Star şi-a făcut apariţia Semaca. Fără să-l întrebe cineva, ceva, acesta a început să vorbească singur: „Domnu’ senator, eu sunt curat ca lacrima! Pe mine m-a invitat Gheorghe Mihăiţă la o friptură. Nu sunt dus cu capul, să cad eu în capcana lor. Dar pe drum m-a oprit Molfea, să-mi dea telefonul lui Mihăiţă. Sunt şi eu curvă bătrână. Ştiu că am fost urmărit ambiental şi din satelit dar, credeţi-mă, nu mai ştiam cum dracu’ să mă ascund, să nu mă vedeţi că stau de vorbă cu Molfea.
Senatorul Mircea Andrei: Semaca, nu te băga singur în noroi. Dacă răspunzi cinstit, o să iei o amendă, cel mult. Dacă nu, conform art. 18, indice 1, o să intri la belele.
Predica: Jur că sunt nevinovat, domnu’ senator! Daţi-l dracu’ de articol, că vă spun tot ce ştiu. Măcar să scap cu o amendă administrativă…
Senatorul Andrei: Bine. Cine te-a invitat la puci?
Predica: Ce dracu’ e acela puci? Eu nu fac parte din niciun puci. Domnule preşedinte, să dea Dumnezeu să crăp, că am făcut doar după capul meu. Eu am auzit ceva de un puci, dar am crezut că vor să facă o pitită cu dvs., aşa în glumă. Cum să vă trădez eu pe dvs, care ne-aţi dat păpică şi sunteţi ca un soare pentru noi? Păi, pot eu să uit când, după alegerile de la Vultureşti, aţi venit la mine şi mi-aţi spus: Semaca, ţi-ai făcut datoria! Acu’ poţi să-ţi iei două săptămâni de vacanţă…
Senatorul Andrei: Bine, Semaca. Să-i mulţumeşti primarului de la Oarja, că el ţi-a luat apărarea. Altfel erai trimis acasă, după ceilalţi. Şi să te lepezi de Satana, cât mai repede…
Predica: (după ce a primit iertarea senatorului, consilierul Predica s-a dus ţintă la primarul Costel Bâlea de la Oarja, căruia i-a pupat mâna) – Doamneeee, bine că am prins ultimul tren! Vă mulţumesc din suflet, domnule primar, că mi-aţi luat apărarea, că era să fiu belit. M-am lepădat şi de Satana, domnu’ senator, mă lepăd de toţi dracii din lume, că nu mai eşti sigur de nimic în ziua de azi. Gheorghe Mihăiţă acesta, e dracu’ împeliţat, dacă el, după ce l-aţi lăsat să pape salariu de 40 milioane pe lună, plus ce îi mai pica, l-a mâncat în cur de puci, să vă dea jos pe dvs…

Gheorghe Mihăiţă: „Eu am fost omul cel mai f…t de Gogu Davidescu”

După magistralul număr interpretat de Semaca, apare, într-un final, şi cel care s-a ocupat de organizarea puciului. Directorul Gheorghe Mihăiţă aflase că fusese dat în urmărire generală şi s-a predat singur.
Gheorghe Mihăiţă: Să trăiţi, domnu’ senator.
Senatorul: Domnule Mihăiţă, pregăteşte-te de ce este mai rău.
Ghe. Mihăiţă: Domnu’ senator, eu nu am vrut să vă sfidez. Eu nu am făcut decât o simplă invitaţie la colegi, să bem un şpriţ. V-am dat şi dvs un mesaj, dar nu aţi răspuns.
Senatorul: Invitaţia către colegi o ştiu, iar mie nu mi-aţi dat niciun mesaj. Lăsaţi textele, domnu’ director… Arătaţi-mi mesajul. Oricum, vom avea amândoi o discuţie, luni, chiar în biroul doamnei ministru Anca Boagiu, cea care conduce ministerul la care lucraţi.
Ghe. Mihăiţă: Domnu’ senator, am dat foarte mulţi bani la partid, ca să fiu interpretat în felul acesta. Îmi pare foarte rău că sa ajuns aici.
Senatorul: Faceţi puci, nu? Nu vreţi să vă aliniaţi şi să faceţi echipă în partid. De la Câmpulung şi de la Curtea de Argeş cine mai trebuia să vină? Nu e vorba tocmai de persoane din fostul BPJ şi BPM? Să nu mă minţiţi, că vă pun pe masă listingul cu persoanele din partid pe care le-aţi contactat în ultima săptămână.
Ghe. Mihăiţă: Recunosc, l-am invitat pe Căţoiu (n.red., consilierul judeţean Puiu Căţoiu, patronul restaurantului Cochet din Câmpulung), iar de la Argeş pe Gheorghe Alexei. Noi am făcut chefuri tot timpul între noi, să ştiţi, pe vremea lui Cristi Boureanu. A fost o discuţie la un pahar de vin, nu s-a pus nimic la cale. Eu, de bună credinţă, am luat friptură, mici şi aperitive, aşa, ca să se simtă lumea bine. Sunt om de partid, domnu’ senator, am muncit pentru partid. Copiii îmi sunt mari. Am cu ce trăi, am două case, ca orice om. Nu mi se întâmplă nimic, dacă dvs mă daţi afară din partid, dar nu sunt vinovat.
Senatorul: Dacă nu sunteţi vinovat, domnu’ Mihăiţă, şi nu e vorba de niciun puci, atunci de ce n-aţi invitat la chef pe niciunul dintre primari şi doar pe apropiaţii lui Gogu Davidescu?
Ghe. Mihăiţă: Pe primari nu i-am chemat, că nu i-am chemat. Ei şi-au făcut Liga lor şi au foarte multe probleme…
Senatorul: V-a activat cumva Gogu?
Ghe. Mihăiţă: Pe mine nu mă poate activa Gogu, domnu’ senator. Eu am fost omul, şi o spun deschis, cel mai futut de Gogu Davidescu. Eu am umblat cel mai mult cu el şi de mine şi-a bătut cel mai mult joc. Nu mi-a plăcut ce mi-a făcut, dar am suportat pentru partid toate chestiile astea, făcute de prefect.
Senatorul: Păcat, domnu’ Mihăiţă, că ai înţeles prea târziu chestiile acestea! Îmi pare rău pentru dumneavoastră, dar de azi vi s-a încheiat cariera politică.
Ghe. Mihăiţă: Dacă dvs dispuneţi, am plecat acasă, dar e păcat. Eu nu am ce pierde. Nu am societăţi comerciale, nu am cu ce să fiu atacat. Un serviciu pot să mi-l câştig, dacă dumneavoastră dispuneţi să mă dea afară de la CNADR. Dar, să ştiţi, că sunt şi acolo un simplu şef de serviciu, n-am cine ştie ce funcţie.
Senatorul: Trebuia să te gândeşti bine cine sunt, înainte să te ridici împotriva mea. Săptămâna viitoare, o să convoc CODA şi o să cer retragerea sprijinului politic de la Consiliul Judeţean. Mergi înapoi la Star, sparge puciul, după care eşti liber să pleci acasă, de tot.
Ghe. Mihăiţă: Oricum s-a spart, domnu’ senator. Mai sunt doar câţiva. Vreţi să le transmit ceva din partea dvs?
Senatorul: Da. Că astăzi a ieşti prost pentru voi şi că v-am aşteptat trei luni de zile să faceţi un puci ca lumea, dar m-aţi dezamăgit. Vă credeam mai orientaţi. Nici măcar un puci nu aţi fost în stare să organizaţi cum trebuie. Mai ales că, de o săptămână, am tot  încercat să vă ajut să vă iasă aşa cum doreaţi…

Ultimul pe lista de judecată a fost avocatul şi consilierul local Radu Nistor. Acesta a pledat nevinovat, în prima fază, motivând că a primit o simplă invitaţie, la şpriţ, din partea lui Gheorghe Mihăiţă şi că habar n-avea de vreun puci. După ce senatorul l-a rugat pe avocat să nu-i insulte inteligenţa, ba l-a ameninţat şi cu excluderea din partid, Radu a cedat şi a pus capăt discuţiei. Faptul că a bătut în retragere (după ce a garantat şi primarul Frătică pentru el) l-a salvat de la excluderea din partid. „Puciul” a fost declarat închis în momentul în care directorul Bazei Nautice de la Budeasa, Gheorghe Duţulescu, s-a întors să-i raporteze senatorului că şi ultimul grup de conspiratori a fost dat afară din restaurant pentru că s-a terminat programul. Senatorul a avut curiozitatea să afle şi cine au fost respectivii şi aşa a aflat numele deputatului Sorin Pandele, al directorului Dorin Falcă de la Fisc şi al fostului director de la Agenţia de Muncă, Ovidiu Marinescu.

Ultima oră! Din informaţiile noastre, principalul vinovat a fost găsit Gheorghe Mihăiţă, care urmează să fie exclus din partid şi care îşi va pierde atât mandatul de consilier judeţean, prin retragerea sprijinului politic, cât şi postul de director la CNADR. În ceea ce o priveşte pe Emilia Dumitrescu, şefa Gărzii de Mediu, aceasta a primit o condamnare, dar cu suspendare, iar prefectul Gogu Davidescu, cel bănuit că a inspirat puciul, urmează să fie şi el judecat. Deocamdată, în stare de libertate.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii