Web Analytics
scris miercuri, 04.01.2012

Caleidoscop

Ion Focșa este inițiatorul Muzeului Teatrului Al. Davila

1980, februarie 28 – martie 2. Prima reuniune a Teatrelor de Studio din România, amfitrion scriitorul Valentin Silvestru, ediții ulterioare, directori ai Teatrului din Pitești, Constantin Zărnescu, Sorin Zavulovici, Radu Baltazar, Sevastian Tudor. Locație specială: Sala 125, inaugurată la 13 mai 1975. Reeditare în anul imediat următor. Deschiderea Muzeului Teatrului Alexandru Davila din Pitești (Fresca Nord), inițiator, actorul Ion Focșa (3 martie 1981).

Pitești – coordonate în timp

1980, aprilie 26 – mai 9. Sub genericul Pitești- coordonate în timp, activități științifice, artistice, sportive, ediții anuale până în anul 1990, ulterior Zilele municipiul Pitești.

Casa de Cultură a Tineretului devine Casa Studenților

1980, septembrie 15. Casa de Cultură a Tineretului (și Elevilor), construită în 1958, devine Casa Studenților. Anterior, în Complexul Gheorghe Doja, funcționase Clubul Studenților, directori Dumitru Mateescu, Gheorghe Dobre.

Finalizarea macaralei gigant

1980, noiembrie 28. Succes productiv la Întreprinderea de Poduri Metalice și Prefabricate din Beton Pitești, finalizarea macaralei gigant (250 de tone), folosită pentru montarea grinzilor de mari dimensiuni la poduri feroviare.

Încheierea lucrărilor la actualul pod de peste râul Argeș

1981. Încheierea lucrărilor la actualul pod de peste râul Argeș, patru benzi de circulație, proiectat IPTANA București și Eugeniu Dumitrache, Institutul de Proiectare Pitești, executant Întreprinderea de Poduri București, șef secție Drumuri Naționale Argeș, inginerul Ion Gheorghe.

Întreprinderea Textila primește Ordinul Muncii Clasa I

1981, martie 25. Prin Decret Prezidențial s-a acordat Ordinul Muncii Clasa I, Întreprinderii Textila Pitești, pentru activitatea etalon din 1980, director Mircea Sfetcovici.

Deschiderea noii Policlinici pentru Adulți

1981, noiembrie 1. Deschiderea, pe actuala stradă I.C. Brătianu din Pitești, a noii Policlinici pentru Adulți, gândită inițial ca Policlinică cu Plată, precum și a Expoziției Mobila, existente și acum.

(Informaţii selectate din “Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...