Voievodul Radu Mihnea a dăruit marelui comis Bratu viile lui Leca spătarul
Radu Mihnea, domn al Ţării Româneşti, a dăruit, în anul 1616, marelui comis Bratu, pentru dreaptă şi credincioasă slujbă, viile lui Leca spătarul situate în dealul Piteştilor. În anul 1626, voievodul Ţării Româneşti, Alexandru Coconul, a predat, în semn de supunere, lăcaşul de cult din Piteşti, existent pe locul unde se află astăzi Biserica Sfânta Treime Mănăstirii Simopetra, de la Muntele Athos.
Căpitanul Monnier s-a oprit din călătoria sa și la Piteşti
La 1786, poştalioanele care veneau din străinătate opreau şi la Piteşti, întrucât aici se găsea o staţie de poştă. În acelaşi an, pe 15 septembrie, căpitanul Joseph Gabriel Monnier, călătorind din Turcia spre Franţa, s-a oprit şi la Piteşti. El a fost găzduit şi ospătat de ispravnicul Frangopol.
Este finalizat actualul local al Școlii Nr. 1
1960, septembrie 1. Este finalizat actualul local al Școlii Nr. 1, continuatoare a instituției existente din 1883. Vechea clădire din bulevardul I.C. Brătianu s-a acordat Școlii de Muzică, și va fi demolată după cutremurul de pământ din 1977.
A fost dat în folosinţă blocul Modern din Piteşti
În anul 1962 a fost dat în folosinţă blocul Modern din Piteşti, de pe strada Doamna Bălaşa, la parter Agenţia Piteşti a CFR, teatrul de Păpuşi Aşchiuţă amenajat parţial în clădirea unei foste instituţii bancare şi magazine. Arhitect a fost G. Horn, şef de şantier Alexandru Popescu de la Trustul de Construcţii Argeş.
Citește și Pentru un monument al preoţilor militari
Inaugurarea Spitalului Județean Argeș
1973, iunie 27. Inaugurarea Spitalului Județean Argeș, arhitect N. Mureșan, șef de șantier, Gheorghe Măndiță, șefi de lot, Eugen Mazilu, Ion Șișcă, Trustul de Construcții Argeș.
Premieră națională la Întreprinderea de Motoare Electrice
1980, martie 28. Premieră națională la Întreprinderea de Motoare Electrice Pitești, instalație pentru tratamentul tolelor din tablă fără siliciu, după 1990, societate pe acțiuni.
Cadre didactice din Japonia, în vizită la Piteşti
1989 – au vizitat municipiul Piteşti mai multe cadre didactice din provincia japoneză Kagojima-Sakurajima, aflate în schimb de experienţă cu şcoli din Argeş.
(Informaţii selectate din „Piteşti-630, memento” de Petre Popa)
Citește și Cătălin Iancu junior, nou videoclip împreună cu iubita lui
Citește și Două decenii cu Galeria „Arta” din Câmpulung
0 Comentarii