Caleidoscop

de | 5.08.2021 12:48 | Cultură, Actualitate

Pitești: locul I pe țară în activitatea economică. Primar – Valeriu Nicolescu

1977. Municipiului Pitești i s-a acordat Ordinul Muncii Clasa I, pentru obținerea primului loc pe țară în activitatea economică și edilitară, primar -Valeriu Nicolescu, prim-vicepreședinte – Florian Popescu, vicepreședinți – Sabina Barbu, Gheorghe Marinescu, Petre Popa.

Construirea sediului Grupului de Pompieri “Căpitan Nicolae Puică”

1978. Construirea actualului sediu pentru Grupul de Pompieri “Căpitan Nicolae Puică” Argeș, în prezent, dotări tehnice moderne, militari profesioniști.

Înființarea Stațiunii Pomicole “Argeșelul”

1978, martie 15. Înființarea Stațiunii de Cercetare și Producție Pomicolă “Argeșelul”, Mărăcineni, subordonată Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești, existent din 1967.

Iarnă deosebit de grea în 1979

1979, ianuarie – februarie. Iarnă deosebit de grea, căderi masive de zăpadă, frig prelungit, inconveniente economice și edilitare, acțiuni civile și militare pentru degajarea căilor de comunicație și a bazelor de aprovizionare.

Concert al Orchestrei Simfonice a Radioteleviziunii Române la Pitești

1981, februarie 5. Concertul Orchestrei Simfonice și al Corului Radioteleviziunii Române, dirijor – Iosif Conta, artist emerit, reeditat la 22 septembrie 1983, transmisii directe pe posturile naționale, Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești.

Argeșul a obținut Titlul Republican de Erou al Muncii Socialiste

1981, martie 26. Județul Argeș a obținut Titlul Republican de Erou al Muncii Socialiste, apreciindu-se activitatea ultimilor ani din agricultură, președinte al Comitetul Executiv al Consiliului Popular – Ion Sârbu, director Direcția Agricolă Argeș – Emil Teodorescu. Fondurile acordate au fost folosite pentru reconstrucția și amenajarea muzeistică a Mausoleului de la Mateiaș.

Întreprinderea Metalo-Chimice Pitești a fost distinsă cu Ordinul Muncii Clasa I

1983, martie 26. Întreprinderea Comercială de Stat Metalo-Chimice din Pitești a fost distinsă prin Decret Prezidențial cu Ordinul Muncii Clasa I pentru activitatea din 1981.
(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa)

Citește și În premieră! Soprana Irina Baianț, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești la primul concert cu public

Citește și Aurel State, un om martirizat care a îndurat chinuri de neînchipuit

 

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii