Web Analytics

Caleidoscop

de | 25.04.2019 13:03 | Cultură

A fost inaugurat şantierul Campusului Universității din Pitești

1996, mai 15. Prim-ministrul României, Nicolae Văcăroiu a inaugurat șantierul Campusului Universității din Pitești, Târgu din Vale, construcții începute în 1988 pentru Piața Agroalimentară, obținute, prin transfer, de la SC Supercom SA.

Localitatea urbană Colibași devine orașul Mioveni

1996, mai 20. Pe baza Legii Nr. 35 localitatea urbană Colibași, având în componență inclusiv Uzina Dacia, a luat denumirea de orașul Mioveni.

Turul II de scrutin al alegerilor prezidențiale

1996, noiembrie 17. Alegerile prezidențiale, turul II de scrutin, șef al statului, Emil Constantinescu. În Argeș, Ion Iliescu (58,38%), Emil Constantinescu (41,62%).

Ediția a XX-a a Simfoniei Lalelelor

1997, mai 9-11. Ediția XX, jubiliară, a Simfoniei lalelelor, au participat 37 de unități dendro-floricole din România. La deschidere, personalități marcante ale vieții politice românești și străine.

Protest al elevilor din clasa a XII-a privind modificarea bacalaureatului

1997, octombrie 12. Au loc, în centrul municipiului Pitești, sub genericul ”Nu trageți în noi cu materii prime”, manifestații de protest ale elevilor din clasa a XII-a împotriva deciziei Ministerului Învățământului privind susținerea bacalaureatului la șapte obiecte, în loc de patru, ca până atunci.

Este inaugurat Campusul Universității „Constantin Brâncoveanu”

1997, noiembrie 7. Este inaugurat, la Pitești, Campusul Universității „Constantin Brâncoveanu”, rector Alexandru Puiu, prorector, Ovidiu Puiu.

Este deschis Complexul Comercial John

1997, iulie 1. Este deschis, în Pitești, Complexul Comercial John, specializat în vânzarea produselor en-gros, rețea de magazine cu amănuntul, alte afaceri, sponsorizări.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa)

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii