Web Analytics

Caleidoscop

de | 21.02.2018 18:18 | Cultură

8 TanaseConstantin Tănase susține mai multe spectacole la Pitești

1921. Susține mai multe spectacole, în Pitești, Compania de Revistă, condusă de actorul Constantin Tănase, din București.

Ciuma din 1829 din Piteşti

La 1829 Divanul Săvârşitor al Valahiei porunceşte celor doi ispravnici de Argeş să ia măsurile ce se impun pentru combaterea ciumei. Zece suspecţi de ciumă din Piteşti fuseseră izolaţi, din care 3 muriseră deja.

Unităţile industriale din comuna Găvana în anul 1941

1941, septembrie 10. În comuna Găvana, astăzi, spaţiu demografic de referinţă pentru municipiul Piteşti funcţionau următoarele unităţi industriale cu maşini: Fabrica Textila Românească, 420 de salariaţi, Fabrica de Tăbăcărie şi Încălţăminte Constantin Petrescu, 79 de salariaţi, Fabrica de Tăbăcărie Constantin Dumitrescu, 72 de salariaţi, Fabrica de Tăbăcărie (opincărie) Ion Ionescu, cinci salariaţi, Fabrica de Tăbăcărie (opincărie) Lică Petrescu, cinci salariaţi, Fabrica de Tăbăcărie (opincărie) Ion I. Ionescu, cinci salariaţi, Fabrica de Tăbăcărie (opincărie) Valeriu I. Ionescu, cinci salariaţi, iar la Prundu, Depoul CFR Piteşti, 365 de salariaţi.

Liceul „Alexandru Odobescu” se transferă în cartierul Războieni

1973, septembrie 17. Liceul „Alexandru Odobescu”, având profil de Matematică și Fizică se transferă, din clădirea Şcolii Nr. 2, Exerciţiu, într-un local propriu, aflat în cartierul Războieni. Investiţia a aparţinut Comitetului de Stat pentru Energie Nucleară Bucureşti, iar executantul a fost Trustul de Construcţii Industriale Piteşti.

Premieră națională la Întreprinderea de Motoare Electrice

1980, martie 28. Premieră națională la Întreprinderea de Motoare Electrice Pitești, instalație pentru tratamentul tolelor din tablă fără siliciu, după 1990, societate pe acțiuni.

Cadre didactice din Japonia în vizită la Piteşti

1989. Au vizitat municipiul Piteşti mai multe cadre didactice din provincia japoneză Kagojima-Sakurajima, aflate în schimb de experienţă cu şcoli din Argeş.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii