Generalul Magheru promovează în Argeş ideea de libertate
Pe 15 septembrie 1848, generalul Gheorghe Magheru i-a cerut administratorului districtului Argeş să grăbească emanciparea definitivă a ţăranilor. De asemenea, acesta i-a ordonat administratorului ca în district să fie promovată ideea de libertate şi independenţă. El îl mai sfătuieşte pe administrator să-i atragă de partea lui pe dorobanţii din districtul argeşean.
Epidemia de holeră a închis Tribunalul
În perioada 20 august – 1 septembrie 1848, Tribunalul din Piteşti a fost închis din cauza epidemiei de holeră. În această perioadă în incinta Tribunalului a funcţionat clubul revoluţionarilor paşoptişti, al cărui secretar a fost ales scriitorul Tribunalului Tache Grigorescu, în vârstă de numai 17 ani.
Societatea Frăţia editează primul număr al revistei Păstorul
În ianuarie 1904 Societatea Frăţia a Clerului Mirean din judeţul Argeş editează la Piteşti primul număr din revista Păstorul la Tipografia Transilvania Iosif Schryer din strada IC Brătianu, nr. 58.
Așezarea Pitești avea 38.333 de locuitori în anul 1955
1955, februarie 21. În Pitești, la efectuarea recensământului populației, așezarea Pitești avea 38.333 de locuitori, din care 15% lucrau în industrie, reprezentând atunci, 35% din cetățenii activi.
S-au edificat mai multe blocuri pe strada 1 Mai din Pitești
1980-1982. S-au edificat pe strada 1 Mai, astăzi I.C. Brătianu, din Pitești, blocurile A1 – A10 și B1 – C1, cu ample magazine la parter, soluții tehnico-urbanistice originale, arhitecții M.N. Teodorescu, E. Ivănescu, C. Ștefănescu, J. Marinescu, șefi de șantier Gheorghe Măndiță, Ion Alexandrescu, Gheorghe Stanciu, Trustul de Construcții Argeș. Primar, Valeriu Nicolescu, prim-vicepreședinte Ioan Rizu.
O delegație parlamentară din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vizitează Piteştiul
Pe 7 octombrie 1989 are loc vizita la Piteşti a delegaţiei parlamentare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Delegaţia prezentă la Piteşti a fost condusă de lordul Francis Newall.
(Informaţii selectate din „Piteşti-620, memento” de Petre Popa)
0 Comentarii