Caleidoscop

de | 18.02.2016 10:01 | Cultură

Se naşte la Piteşti Anton Balotă

În 1901 se naşte la Piteşti Anton Balotă, lingvist cu preocupări în analiza graiurilor aromânilor şi a folclorului autohton tradiţional. A decedat la 24 octombrie 1971.

Casa Regală a donat un policandru Bisericii Sf. Nicolae

La 8 iunie 1884 Casa Regală a României dăruia Bisericii Sfântul Nicolae din Piteşti un policandru, ajuns în 1962 la Biserica Enculeşti.

Primul spectacol al unei Orchestre de Cameră la Piteşti

În anul 1927 este prezentat la Piteşti primul spectacol al unei Orchestre de Cameră, înfiinţată prin preocupările iubitorilor de muzică din localitate.

Cutremurul din 1977 a produs diverse pagube materiale la Piteşti

1977. martie 4. Diverse pagube materiale, panică, refugiu din oraş, din cauza cutremurului de pământ, la Piteşti, gradul IV pe scara Richter. Dislocarea Foişorului de Foc de la Cazarma Pompierilor, strada Smeurei, incendii, deteriorări, Uzina Colibaşi, Combinatul Petrochimic, IPMPB, Spitalul Judeţean, locuinţe, magazine, instituţii publice, fără victime omeneşti.

S-au edificat mai multe blocuri pe strada 1 Mai din Pitești

1980-1982. S-au edificat pe strada 1 Mai, astăzi I.C. Brătianu, din Pitești, blocurile A 1- A10 și B1- C1, cu ample magazine la parter, soluții tehnico-urbanistice originale, arhitecții M.N. Teodorescu, E. Ivănescu, C. Ștefănescu, J. Marinescu, șefi de șantier Gheorghe Măndiță, Ion Alexandrescu, Gheorghe Stanciu, Trustul de Construcții Argeș. Primar, Valeriu Nicolescu, prim-vicepreședinte Ioan Rizu.

Mai mulți participanți la Congresul Mondial de Științe Istorice au vizitat muzeele argeșene

1980. august 14-18. Mai mulți participanți la Congresul XV Mondial de Științe Istorice, ținut în București, s-au aflat la muzeele din Golești, Pitești, Curtea de Argeș. Primul congres, Paris, 1900.

Grupul folcloric Dacia s-a aflat la Bogotta

1984. octombrie 25- noiembrie 1. Grupul folcloric Dacia din Pitești s-a aflat la Bogotta, în cadrul Festivalului gastronomic de la Hotelul Cosmos 100.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii