S-au înfiinţat la Pitești Atelierele de Poduri pentru Calea Ferată
În anul 1915, la Piteşti, s-au înfiinţat Atelierele de Poduri pentru Calea Ferată, devenite ulterior Întreprinderea de Poduri Metalice şi Prefabricate din Beton. În anul 1965, când s-a sărbătorit semicentenarul, directorul unităţii era inginerul Nicolae Gheorghe.
Avioanele germane au bombardat Piteştiul
Avioanele germane au bombardat oraşul Piteşti, pe 12 noiembrie 1916. În urma atacului s-au înregistrat şase răniţi şi importante pagube materiale. Ca să evite distrugerile urbane şi pierderile de vieţi omeneşti, primarul Alexandru Fostiropol a acceptat ca Piteştiul să fie ocupat de trupele germane. În acelaşi an, pe 18 noiembrie, primăria a fost devastată de trupele nemţeşti, o bună parte din arhiva instituţiei fiind arsă.
Primul ministru Ion I.C. Brătianu a inaugurat la Pitești o expoziţie comercială
În perioada 14-18 septembrie 1927, Camera Agricolă Argeş a organizat, la Piteşti, o expoziţie comercială şi industrială. Inaugurarea expoziţiei a fost făcută de primul ministru, Ion I. C. Brătianu şi de ministrul Agriculturii, Constantin Argetoianu.
Inaugurarea Complexului Hidroenergetic Argeşul Mare
La 9 decembrie 1866 are loc inaugurarea, la cel mai înalt nivel de reprezentare naţională a Complexului Hidroenergetic Argeşul Mare, pe şantiere, mulţi constructori din Piteşti. Lucrările au fost executate de Întreprinderea de Construcţii Hidrotehnice, Sucursala Argeş, iniţial specialişti veniţi de la Bicaz.
O delegație parlamentară din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vizitează Piteştiul
Pe 7 octombrie 1989 are loc vizita la Piteşti a delegaţiei parlamentare din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Delegaţia prezentă la Piteşti a fost condusă de lordul Francis Newall.
S-a tipărit la Piteşti publicaţia „Lumină Lină”
În anul 1990 s-a tipărit la Piteşti publicaţia de cultură şi învăţătură religioasă „Lumină Lină”, Nr. 1, fondator Înalt Prea Sfinţitul Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)