Lecţie de canto “canin”. Primarul Frătică l-a îndopat cu carne de câine pe Semaca

de | 28.10.2010 20:08 | Dezvaluiri

„Ce aţi mâncat în China, domnu’ primar? Că văd că aveţi vocea schimbată?”, a fost întrebarea pe care i-a adresat-o Ioan Predica, alias Semaca, edilului Florin Frătică de la Bradu. Politician cu mirosurile foarte fine, atunci când în raza sa de acţiune intră vreun şef de la partid, Semaca a sesizat imediat schimbarea de metabolism a lui Frătică, abia reîntors din China, şi a început să se gudure pe lângă acesta. Nici primarul de la Bradu, recunoscut pentru flerul cu care miroase guguştiucii, nu s-a lăsat mai prejos şi i-a servit lui Semaca un răspuns de au stat toate ceasurile din Beijing: „Am mâncat numai carne de câine, că la chinezi e comestibilă şi o au toate hotelurile în meniu”. „Păi, şi aţi putut mânca aşa ceva, domn’ primar? Nu vi s-a făcut greaţă?”, a întrebat destul de nedumerit Semaca. „Ba da, dar în China există o legendă care spune că celui care mănâncă friptură de câine vocea îi devine mai puternică. Şi cum eu vreau să învăţ să latru cât mai bine în politică, a trebuit să fac acest compromis…”, a fost răspunsul lui Frătică.

“N-aţi adus din China şi vreo bucată de carne de câine pentru mine?”

Rămas cu gura căscată după norocul ce l-a izbit pe primarul din Bradu în vizita din China, Semaca, care se află într-un amplu proces de reconstrucţie a identităţii politice, s-a gândit să tragă şi el un oarece profit după experienţa asiatică a lui Frătică. Prin urmare, l-a aşteptat pe acesta la ieşirea din şedinţa de la partid şi i-a şoptit la ureche: „N-aţi adus din China şi vreo bucată de carne de câine, ca să-mi daţi şi mie? Sincer, îmi place foarte mult cum vă stă cu noua voce şi aş vrea să mănânc şi eu carne de câine, ca să pot avea o voce mai răstită cu care să mă impun în faţa celor care mă iau peste picior în partid”. Neputând să refuze un coleg aflat într-o dilemă atât de profundă, primarul Frătică l-a invitat seara, la cină, pe Semaca pentru a  degusta din carnea de căţel adusă din China. Înainte de începerea ospăţului, edilul din Bradu i-a spus lui Semaca şi un alt secret, pe care l-a rugat să-l ţină numai pentru ei doi: „Ca să aibă efect imediat asupra vocii, adică după doar 48 de ore de la începerea dietei, este bine să consumi crudă carnea de câine”. „Mănânc şi pe dracu’ şefu’, numai să iasă bine! Îl mănânc şi viu, dacă-l aveţi, numai să nu mai vorbesc ca prostu’, să facă toţi din partid mişto de mine…”, l-a implorat Semaca pe Frătică. Înarmat cu un cuţit şi un fund de lemn, Semaca s-a apucat imediat să taie felii subţiri din bucata de carne crudă pe care i-a servit-o Florin Frătică, care nu a uitat să adauge că e dintr-o specie de căţel imperial din care obişnuia să mănânce şi întemeietorul Partidului Comunist Chinez, legendarul Deng Xiaoping. În momentul următor, Semaca a speculat ocazia că primarul Frătică s-a ridicat să meargă la toaletă şi a înghiţit ca un curcan halca de carne crudă ce i s-a pus în farfurie.

Frătică i-a reproşat că nu a respectat procedura de îngurgitare

Când s-a întors de la baie şi a văzut că Semaca halise prin fraudă, profitând de absenţa sa, Frătică i-a reproşat că nu a respectat procedura de îngurgitare, care e una standard. Primarul din Bradu i-a cerut, totuşi, lui Predica să facă un prim exerciţiu de lătrat: „Ham, ham, ham…! Ham, ham, ham…! Ham, ham, hammm…”, a încercat câteva acorduri timide Semaca. „Nu, nu-i bine deloc”, a fost verdictul lui Frătică! „Te-ai calicit şi ai mâncat prea multă carne deodată. Pulpa de căţel trebuie savurată, aşa că trebuie să repetăm procedeul. De data asta vom presăra şi puţin piper pe carne, fiindcă observ că mai mult schelălăi decât latri, iar asta e o voce de opoziţie, de PSD-ist, nu una de PDL-ist.” După a doua porţie de carne crudă, bine împănată cu sare şi piper, maidanezul Semaca a dat un adevărat recital de „canto canin”. „Mârrr, mârrr, mârrr…! Hau, hau, hauuuu! Mmârrr, mârrr…, hauuu, hauuu…!!!”. „Ei da, acum se vede o schimbare majoră a vocii, domn’ Semaca! Ai devenit un adevărat bariton al politicii, dar nu trebuie să neglijezi repetiţiile, că altfel iar îţi piere vocea şi n-am făcut nimic”, l-a încurajat Frătică pe Ioan Predica. Convins că a făcut progrese evidente, Semaca a cerut un time-out, dar şi o vodcă: „Şefu’, a fost foarte bună carnea, deşi cred că javra asta de câine a fost cam bătrân, că îmi vine rău să râgâi. Nu aveţi nişte tărie să-mi daţi? Că parcă e încă vie, a dracului’ potaie, simt cum îmi umblă şi acum prin burtă”.   
(IONUŢ STANCIU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed