Regele Carol I şi regina Elisabeta au fost prezenţi la resfinţirea Catedralei Episcopale de la Curtea de Argeş
La începutul lui octombrie 1886 a fost resfinţită Catedrala Episcopală de la Curtea de Argeş, restaurată de arhitectul francez Emile André Lecomte du Noüy. La eveniment au participat regele Carol I şi regina Elisabeta.
Trupa ambulantă de teatru condusă de Grigore Vleşteanu şi-a inaugurat stagiunea la Piteşti într-o berărie
Trupa ambulantă de teatru condusă de Grigore Vleşteanu şi-a inaugurat stagiunea la Piteşti în berăria lui Iosif Schryer. Ulterior, mai multe spectacole s-au prezentat „La Hârdău”, denumirea figurativă pentru sălile Fostiropol (actualul sediu al Şcolii Populare de Arte) şi Secărescu.
Şcoală particulară la biserica Mavrodolu
În 1876, preoţii Gheorghe Popescu şi Ion Petculescu înfiinţează o şcoală particulară pe lângă biserica Mavrodolu la care elevii plăteau trei lei pe lună.
Căderea Plevnei a fost sărbătorită la Piteşti
Pe 29 noiembrie 1877, primăria oraşului Piteşti aduce la cunoştinţă populaţiei, printr-o publicaţie, căderea Plevnei. Piteştenii erau îndemnaţi să-şi exprime bucuria printr-o baie de lumină. Locuitorii erau chemaţi să vină seara în centrul oraşului însoţiţi de torţe şi lumânări. A doua zi, pe 30 noiembrie, la catedrala Sf. Nicolae piteştenii au asistat la un tedeum.
Prima expoziţie concurs agricolă la Piteşti
În august 1882, s-a organizat la Piteşti prima expoziţie concurs agricolă. Pe lângă premiile şi recompensele compuse din diplome, medalii şi diferite instrumente agricole, sătenii participanţi la concurs au mai primit şi bani. În acelaşi an, în luna octombrie s-a desfăşurat un concurs pentru cea mai bună arătură, pe un teren lângă Piteşti.
Şeful legionarilor argeşeni a fost arestat
După ce pe 29 decembrie 1933, în gară la Sinaia, primul ministru I.G. Duca a fost asasinat de legionari pentru că în acelaşi an pe 9 decembrie dizolvase „Garda de Fier”, la Piteşti a început un val de arestări în rândurile acestora. Ion Guter, şeful poliţiei locale a dispus arestarea lui Ştefan Nicolescu zis Toto, licenţiat în drept şi comandantul Legiunii „Garda de Fier” din Argeş.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)