Domnitorul Simion Movilă a expediat o scrisoare din Pitești către regele Poloniei
La 1 noiembrie 1601, domnul Ţării Româneşti, Simion Movilă, a expediat o scrisoare din Piteşti prin care îl anunţă pe regele Poloniei, Sigismund III că ajutat de trupele polone, conduse de generalul Ioan Potocki, a înfrânt pe susţinătorii domnului Radu Şerban.
Lăcaş sfânt închinat unei mânăstiri de pe Muntele Athos
Radu Mihnea, domn al Ţării Româneşti a dăruit, în anul 1616, marelui comis Bratu pentru dreaptă şi credincioasă slujbă, viile lui Leca spătarul situate în dealul Piteştilor. În anul 1626, voievodul Ţării Româneşti, Alexandru Coconul a predat în semn de supunere, lăcaşul de cult din Piteşti, existent pe locul unde se află astăzi Biserica Sfânta Treime, Mânăstirii Simopetra, de la Muntele Athos.
Spital în hanul stolnicului Socolescu
Pe timpul ocupaţiei ţariste, din anul 1829, survenite la Încheierea Războiului ruso-turc finalizat prin Tratatul de Pace de la Adrianopol, la Piteşti a fost organizat un spital militar, în hanul stolnicului Ion Socolescu.
Restaurare exterioară a bisericii Sfântul Gheorghe
1968. Aplicând planurile arhitectului Ștefan Balș, se realizează restaurarea exterioară a bisericii Sfântul Gheorghe din Pitești, lucrări interioare în 1974-1975, preoți parohi Marin Braniște, Ion Grigorescu.
Construirea actualei clădiri a Facultății de Științe Pedagogice
1968-1970. Construirea actualei clădiri a Facultății de Științe Pedagogice, strada Doaga, inițial pentru Liceul Economic, transferată apoi Institutului de Învățământ Superior Tehnic (1 octombrie 1970), astăzi spații ale Universității din Pitești.
Pitarul Toma Furduiescu a propagat ideile paşoptiste în Pitești
Pitarul Toma Furduiescu a fost unul dintre cei care a propagat ideile paşoptiste, dar a şi organizat şi a fost participant activ la acţiunile desfăşurate în Piteşti. De asemenea, acesta a adus la Piteşti, numeroşi clăcaşi din Racoviţa care au protestat şi au ars Regulamentul Organic. De reținut că Regulamentul Organic a fost o lege organică, cvasi-constituţională, promulgată în 1831-1832 de către autorităţile imperiale ruseşti în Ţara Românească şi Moldova.
(Informaţii selectate din “Piteşti-620, memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)