Web Analytics
scris joi, 22.01.2015

Caleidoscop

Wilhelm II al Germaniei a trecut prin staţia CFR Piteşti

1917. Împăratul Wilhelm II al Germaniei (1888-1918) a trecut prin staţia CFR Piteşti, spre Curtea de Argeş, unde a depus o coroană de flori la mormântul regelui Carol I al României.

Congresul demobilizaţilor de război

1920, mai 8. A avut loc, la Piteşti, Congresul demobilizaţilor de război din ţară, sfinţindu-se drapelul Societăţii locale Munţii Coţi.

Construirea Casei Corporaţiunilor şi Asigurărilor Sociale

1923-1931. Construirea Casei Corporaţiunilor şi Asigurărilor Sociale, astăzi sediul Direcţiei Judeţene Argeş pentru Muncă şi Ocrotire Socială Piteşti.

Orașul Pitești este declarat municipiu

1968, februarie 16. Conform prevederilor Legii Nr. 2, referitoare la reorganizarea administrativă a României, orașul Pitești a fost declarat municipiu, arondându-i-se comunele Bascov, Bradu, Colibași, Mărăcineni, Ștefănești, compuse din 25 de sate. Astăzi localitățile Colibași (Mioveni) și Ștefănești sunt orașe, așezările amintite având gestiuni proprii.

Constituirea Consiliului Popular Municipal Pitești

1968, martie 27. Constituirea Consiliului Popular Municipal Pitești, condus de un Comitet Executiv și un Birou Permanent, președinte, Gheorghe Marinescu (având în premieră postbelică, inclusiv funcție politică, prim-secretar, Comitetul Municipal Pitești al Partidului Comunist Român), prim-vicepreședinte, Ovedenie Vidu, vicepreședinte, Ion Alexandrescu, secretar, Aurel Poștoacă, cu atribuții exclusiv administrative.

Împlinirea a 120 de ani de la Revoluția de la 1848

1968. Activități omagiale dedicate împlinirii a 120 de ani de la Revoluția de la 1848, reeditări ulterioare.

Amenajarea mai multor lacuri de acumulare

1970-1979. Amenajarea lacurilor de acumulare și a hidrocentralelor Budeasa (11,5 Mw), Bascov (7,5 Mw), Pitești (7,5 Mw), Golești (8,0 Mw), surse sistematizate de apă, baze nautice și de agrement, stații de epurare, coordonator Nicolae Păunescu.

(Informaţii selectate din “Piteşti-620,  memento” de Petre Popa. Rubrică realizată de Marius Ionel)

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Averi pierdute la Câmpulung

Cei din administrația câmpulungeană au anticipat decizia recentă a Curții Constituționale a României conform căreia declarațiile de avere nu trebuie...

Începe distracţia în Câmpulung

Deși nu a avut parte de manifestările încadrate în Festivalul Internațional de Folclor ”Carpați”, municipiul Câmpulung nu va fi lipsit de agitație...

Transfer de la Mioarele la Câmpulung

Pe lângă multiple abandonuri, în administrația locală din Câmpulung se mai fac și ceva angajări, dar și transferuri. Nu ies acestea întotdeauna,...