Web Analytics
scris miercuri, 24.12.2014

Caleidoscop

Prefectul Armand Călinescu determină demisia primarului Piteştiului

Prefectul de Argeş, Armand Călinescu, pe fondul controverselor dintre liberali şi ţărănişti, a determinat, pe 3 decembrie 1928, demisia primarului Piteştiului Ştefan Marinescu şi a delegaţiei permanente.

Regimentul Nr. 4 Dorobanţi Argeș participă la dezvelirea  Monumentului Eroilor din Roșiorii de Vede

Pe 19 septembrie 1928, din gara Piteşti-Sud au plecat la Roşiorii de Vede o companie de onoare, drapelul şi Muzica Militară, aparţinând Regimentului Nr. 4 Dorobanţi Argeş, sub comanda colonelului Barbu Pârâianu. Acest regiment a participat pe 21 septembrie, în prezenţa Reginei Maria, la dezvelirea Monumentului Eroilor din localitate.

În anul 1930 Piteştiul avea 19.532 de locuitori

În anul 1930, Piteştiul avea 19.532 de locuitori, fiind considerat, din cele 141 de oraşe ale României, printre localităţile mici cu potenţial economic asemănător cu Bacău, Lugoj şi Mediaş. În schimb, Piteştiul era apreciat ca punct de schimb pentru produsele agricole.

Şcoala Normală de Învăţători este susţinută de prefect

Pe 15 iunie 1933, în ziarul piteştean „Presa” a apărut un articol semnat de prefectul judeţului Argeş, Ion I. Rădulescu, în favoarea menţinerii în oraş a Şcolii Normale de Învăţători Alexandru Odobescu, existentă din anul 1919.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...