Web Analytics
scris miercuri, 31.10.2012

„Ca viitor parlamentar, vreau o lege anticăpuşare”

# Visul industriaşului care candidează pe Colegiul Piteşti Nord. # Interviu cu Cătălin Cornel Bulf, candidatul Alianței România Dreaptă,  despre ce au votat românii în ultimii 23 de ani.

„Ca viitor parlamentar, vreau o lege anticăpuşare”

# Trei tururi de alegeri într-un singur an, nu reprezintă prea mult pentru români?
– După 21 de ani de democrație românul, cetățeanul cu drept de vot, constată un singur lucru: cu fiecare vot dat a sărăcit mai mult, cu fiecare vot dat situația lui financiară este mai rea, cu fiecare vot dat o întreprindere a mai murit, cu fiecare vot dat mii de locuri de muncă dispar, cu fiecare vot dat datoriile sale cresc, cu fiecare vot dat banii câștigați nu mai ajung, cu fiecare vot dat copiii săi nu mai au educație, cu fiecare vot dat bătrânii nu mai au pensii, cu fiecare vot dat medicamentele nu mai ajung, cu fiecare vot dat spitalele nu mai primesc pacienții pentru că nu mai sunt bani pentru plata tratamentului și a serviciilor medicale, cu fiecare vot dat viitorul devine mai negru. Un exercițiu democratic, de fapt fundamentul democrației, votul, românul nu-l cunoaște decât într-o singură perspectivă, aceea a umilinței. Spun umilință pentru că sărăcia la care au ajuns românii a distrus și demnitatea și speranța. Pentru asta au votat românii până acum!

„O întreagă generație s-a stins cu ideea că votul înseamnă umilință și sărăcie”

# Care este părerea dumneavoastră despre vot?
– Trebuie să remarc faptul că o generație s-a stins cu ideea că votul înseamnă umilință și sărăcie. Eu cred că încă mai există speranță.
# Sunteți un om deopotrivă realist și visător. Care latură doriți să o accentuați?
– Când analizez vreau să fiu analist, când propun soluții vreau să le combin. Vreau să le combin dintr-un singur motiv și anume că nu există speranțe fără vis.
# Ce speranțe mai au tinerii, românii astăzi?
– Într-un sistem în care, după ce înveți nu ai nicio șansă să te realizezi profesional conform cu ceea ce te-ai pregătit, singura soluție este emigrarea! În 1982, ca tânăr stagiar în orașul Pitești, eu visam să construiesc socialismul și atunci mi se părea un vis frumos.

„Visul meu de politician este să pot să reinvestesc șpaga”

# Cum să spere românii la locuri de muncă, dacă toată ziua aud la televizor că nu mai sunt bani de investiții? De unde?
– Haideți să facem un calcul simplu: în medie, bugetul anual al consiliilor județene este de peste un miliard șase sute de milioane de euro la nivel național. Să presupunem, printr-un exercițiu democratic care poate fi supus votului, că zece la sută din această sumă ar fi investită anual în proiecte de dezvoltare economică reale, comune. Asta înseamnă o forță investițională de 160 de milioane de euro pe an. Când sunt zece la sută, spun media comisionului acordat. Cu 160 de milioane de euro pe an se poate reconstrui industria României în zece ani? Se pot construi locuri de muncă? Se poate repune în funcțiune o parte din industria pe care marii investitori străini o părăsesc astăzi? Deci, visul meu de politician este să pot să reinvestesc șpaga!
# Cum ați putea face asta, atât timp cât cei 10% numiți de dvs. comision, în România se numește șpagă curată?
– Prin lege! Decât să fure politicienii  10%, mai bine îi direcționăm acești bani către investiții și locuri de muncă și nu către pomeni electorale pentru votanți.
# Este posibil aşa ceva?
– Eu am mers în multe țări timp de 20 de ani, pe banii mei ce-i drept, nu ca parlamentarii români în delegații plătite pe banii contribuabililor și am cunoscut foarte multe situații din care am încercat să învăț. Exista în Franța, Germania, Anglia legi speciale care permit genul de investiție despre care am vorbit. Haideți să nu uităm că Franța are cele mai puternice bănci, Credite Agricole, Credite Mutuelle sunt asociații de instituții și persoane fizice sau companii și au ca particularitate un instrument de control intern în cadrul acționariatului care nu permit devieri sau căpușarea. În România, o astfel de lege nu există, iar problema elaborării ei nu constă decât într-un singur lucru: legiferarea instrumentului intern anticăpușare! Acest lucru îl am în vedere în calitatea mea de viitor parlamentar, să propun acest tip de lege și să formulez acest tip de instrument anticăpușare, în conformitate cu legislația română existentă.
# Doar pentru asta vă doriți să ajungeți parlamentar?
– Dacă nu-l consideraţi un vis frumos, da!
Interviu realizat de Marian Staicu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Investiţii de milioane la Lereşti

Recent declarată stațiune turistică, localitatea Lerești beneficiază de o expansiune nemaiîntâlnită a domeniilor turistic, economic și...