# Edilul Ion Marin: „Constantin Marcu scanase ștampila de pe o adeverință eliberată de primărie și apoi o aplicase pe documentele necesare a unui număr de 60 de mutații”
Potrivit raportului IGPR despre mafia permiselor din Argeş, pe care l-ați putut citi în serial în ziarul nostru, inspectorii Corpului de Control au verificat la Serviciul Public Computerizat de Evidența Persoanei Câmpulung un nr. de 349 de cereri pentru schimbarea domiciliului și un nr. de 39 de cereri pentru acordarea vizelor de reședință pentru cetățeni din alte județe ale țării. De asemenea, au fost verificați și proprietarii de locuințe, care, în perioada anilor 2006-2008, au luat în spațiu mai mult de două persoane. În raportul amintit este detaliat cazul lui Constantin Marcu din comuna argeșeană Stoenești, care a luat 60 de persoane în spațiu, acesta din urmă fiind, de altfel, arestat în dosarul 26/P/2008.
60 de mutații în Stoenești, la adresa patronului unei școli de șoferi, a atras atenția
Totul a pornit după ce agenții postului de poliție al comunei Stoenești au efectuat verificări privind o sesizare a primăriei adresată Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în legătură cu modul în care s-au întocmit și folosit unele documente necesare primirii în spațiul de locuit a 60 de persoane de către Constantin Marcu. Dosarul și actele premergătoare întocmite au fost preluate în vederea definitivării cercetărilor de către Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Argeș. La data de 18 iunie 2008, dosarul în cauză a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare și luare de mită, trafic de influență, fals și uz de fals. În perioada martie – iunie 2008, în gruparea musceleană intră și Ion Ionaşcu, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Câmpulung. Sarcina lui era să faciliteze mai multor persoane, în schimbul unor sume de bani, care mai apoi au fost împărţite între membrii grupului infracţional, schimbarea domiciliului pe raza judeţului Argeş şi, respectiv, obţinerea frauduloasă a permisului de conducere. de la S.P.C.R.P.C.I.V Argeş. Poliţistul Ion Ionaşcu a fost şef de post la Boteni, după care şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Câmpulung. De altfel, Ion Ionaşcu era cel mai vechi lucrător al Biroului de Evidenţă Informatizată a Persoanei din Câmpulung. Se spune că poliţistul câmpulungean ar fi avut legături cu celebrul clan al Ciprienilor din Mioveni, dar şi cu patronul unei şcoli de şoferi, Constantin Marcu.
În ceea ce-l priveşte pe acesta din urmă, originar din comuna Stoeneşti, rolul lui era acela de a facilita mutaţia mai multor persoane în Argeş, în schimbul unor sume de bani. El făcea demersuri pentru găsirea unor cetăţeni care, în schimbul unor recompense băneşti, au acceptat să primească în spaţiu persoane din alte judeţe, îndeplinind, în vederea schimbării domiciliului acestora, şi formalităţile necesare la nivelul structurii de poliţie în circumscripţia căreia se afla noul domiciliu. În rechizitoriu se specifică faptul că cei doi au făcut nu mai puţin de 60 de mutaţii la locuinţa din Stoeneşti a lui Marcu şi alte 30 într-o garsonieră din cartierul Grui, din Câmpulung.
Edilul Ion Marin: „Am descoperit totul, când mi-au trimis listele electorale”
Despre cine a făcut denunțul, dar și despre finalul acestei anchete, am stat de vorbă cu primarul comunei Stoenești, Ion Marin. De altfel, edilul este persoana care a făcut denunțul la Postul de Poliție din localitate și mai apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Primarul Ion Marin a fost chemat și ca martor la DNA București. „Eu am descoperit totul, în momentul în care mi-au trimis listele electorale și trebuia să le verificăm. Am văzut că erau persoane necunoscute și am sesizat Postul de Poliție din localitate să mă sprijine în identificarea acelor persoane. L-am chemat pe Constantin Marcu la mine și acesta mi-a adus un CD cu ștampila scanată, pe care l-am predat autorităților. El scanase ștampila de pe o adeverință eliberată de primărie și apoi o aplicase pe documentele necesare mutațiilor.”
Din ceea ce primarul Marin cunoaște, procesul în cazul consăteanului său nu s-a finalizat, în schimb agentul de poliție Ionașcu și-a executat deja pedeapsa cu închisoarea.
A.C.
0 Comentarii