Web Analytics

C.J. Argeș: Încă un proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile a fost încheiat cu succes

de | 2.09.2022 16:57 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Județul Argeș este în acest moment pe primul loc în regiunea Sud – Muntenia la atragerea și implementarea fondurilor structural. Astăzi, la Muzeul Golești, a avut loc conferința de închidere a proiectului „Implementarea unor măsuri și instrumente destinate îmbunătățirii proceselor administrative în cadrul Consiliului Județean Argeş”, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile. Valoarea totală a contractului de finanțare a fost de 2.943.139,09 lei.

”Mă bucur că în sală sunt și primari, pentru că de acest proiect depinde și dezvoltarea localităților. În cadrul acestui proiect este cuprinsă și Strategia pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Argeş, iar proiectele dumneavoastră viitoare trebuie să se încadreze în strategie. Tot aici am avut și o componentă de digitalizare a Arhivei, așadar facem pași siguri către digitalizare. Cred că în exercițiul financiar următor vom accesa mai multe proiecte pe digitalizare, pentru că vor fi bani mai mulți de accesat pe această linie. Țin să mulțumesc echipei din Consiliul Județean Argeș care s-a ocupat de implementarea proiectului, cât și celorlalte echipe care se ocupă de cele 12 proiecte pe care consiliul le derulează în acest moment, și pregătim și altele. Mulțumesc și ADR Sud – Muntenia pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă, avem o colaborare foarte bună. De câte ori am solicitat un punct de vedere, ni s-a răspuns imediat, mai ales să suntem presați de timp, știut fiind faptul că în decembrie 2023 trebuie să închidem toate proiectele. Dacă astăzi, am încheiat implementarea unui proiect, ieri am semnat un altul, cel pentru realizarea instalațiilor la Spitalul de Pneumofiziologie Valea Iașului. Județul Argeș este în acest moment pe primul loc în regiunea Sud – Muntenia la atragerea și implementarea fondurilor structurale. După noi se află Prahova.  În rest, îmi doresc să accesăm împreună cât mai multe proiecte”, a spus Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J.Argeș.

Citește și FC Argeș: Cumpără-ți bilet la meciul cu FC Hermannstadt și poți câștiga premii atractive

Strategia pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Argeş, 91 localități au transmis oportunitățile de dezvoltare și de investiții. Existența unui plan de acțiune al strategiei de dezvoltare județeană reprezintă criteriu fundamental pentru finanțările nerambursabile prin POR ADR Sud Muntenia 2021-2027.

Obiectivele specifice ale proiectului:

# Elaborarea Strategiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Județului Argeş – instrumente de planificare a investițiilor locale.

#  Simplificarea procedurilor la nivel județean prin digitalizarea documentelor și implementarea unei soluții informatice pentru administrarea acesteia.

# Îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților personalului din cadrul Consiliului Județean Argeş în domeniul  managementului strategic și în utilizarea și administrarea soluției informatice dezvoltate prin proiect.

Principalele activități:

# Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă 2021 – 2027 a Județului Argeş.

# Digitalizarea/Retrodigitalizare documentelor din arhivă și crearea unei arhive de copii digitale.

# Implementarea acțiunilor de formare/instruire a membrilor grupului țintă.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *