Web Analytics

Bursa licitaţiilor. Vali Bold de la Biff International a dat o lovitură de 1 milion de dolari

de | 28.10.2010 19:28 | Actualitate

Patronul Vatică Bold de la Biff International a dat zilele trecute o lovitură de 1 milion de dolari. Pentru asta, a trebuit să-şi trimită oamenii tocmai la Primăria Sălişte din judeţul Sibiu, acolo unde s-a licitat executarea unei reţele de canalizare în satul Săcel. Valoarea estimată iniţial a lucrării a fost de 3,35 milioane lei, dar din cele 3 oferte depuse, Biff International a câştigat cu fix 3 milioane lei, adică 30 miliarde lei vechi, fără TVA.

Silver Trading a câştigat în deplasare, la Mediaş

Tot în deplasare a jucat şi patronul Adrian Iancu de la Silver Trading, mai exact la Primăria Mediaş, unde s-a declarat interesat de modernizarea şi extinderea reţelelor edilitare pe strada Piscului din municipiu. Bătălia pentru executarea lucrării a fost crâncenă, câtă vreme s-au înscris cu oferte vreo 8 firme, dar Silver Trading a câştigat licitaţia, lăsând la preţ circa 4 miliarde din valoarea estimată iniţial. Astfel că, la o valoare de 11 miliarde fără TVA, firma lui Adi Iancu a luat faţa concurenţei şi a prins o lucrare consistentă.

Ro Construct încasează 7 miliarde la o şcoală din Albeştii de Argeş

O lucrare de ordinul miliardelor a prins şi firma Ro Construct Center Piteşti, în comuna Albeştii de Argeş. Este vorba de reabilitarea şi modernizarea şcolii cu clasele I-VIII din satul Brăteşti, în urma unui proiect cu finanţare europeană. Dar pentru a câştiga execuţia la competiţie cu alte 6 firme, Ro Construct a trebuit să facă sacrificii financiare consistente. În sensul că din valoarea estimată iniţial a lucrării, de 13,7 miliarde lei vechi, Ro Construct a prezentat o ofertă la jumătate, mai exact 7 miliarde fără TVA. La aşa preţ, firma a tras lozul câştigător la Albeştii de Argeş.

Lupte grele pentru reabilitarea bazei sportive din Prundu

De aproape un an, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti se luptă să reabiliteze baza sportivă şi de agrement din Prundu. Prima tentativă a avut loc în luna decembrie a anului trecut când, contra sumei de 1 miliard fără TVA, firma Apartamentul s-a angajat că face lucrarea. Ce-o fi făcut directorul Cantu la baza din Prundu, ce-o fi dres, cert este că acum câteva zile s-a adjudecat din nou lucrarea cu pricina, scoasă a doua oară la bătaie de Serviciul aflat în subordinea Primăriei Piteşti. De această dată, valoarea estimată a fost mult mai grasă, de 3,2 miliarde lei vechi. Şi dintre ceilalţi 6 ofertanţi, a câştigat firma Marcus Trading Piteşti, care a coborât valoarea aproape la jumătate, până la 1,9 miliarde fără TVA. Rămâne de văzut dacă în sfârşit se va reabilita şi baza sportivă din Prundu.  
(Rubrică de M. BĂDESCU)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii