Bursa licitaţiilor

de | 18.11.2010 15:07 | Politica si Administratie

Reţea de apă de 16 miliarde la Ungheni

Cea mai „grasă” licitaţie din ultimele zile s-a desfăşurat în comuna Ungheni. Acolo unde primarul Iulian Miu şi Consiliul Local au pus la bătaie fondurile necesare executării unei reţele de alimentare cu apă în satele Găujani, Humele şi Colţu. Valoarea estimată a investiţiei a fost una consistentă, de 16 miliarde lei vechi, fapt care a făcut competiţia pentru câştigarea contractului foarte disputată, cu 9 firme participante. În final a câştigat SC Mondo Strong Building Piteşti, care a lăsat la preţ numai 36 de milioane din cele 16 miliarde şi urmează să încaseze pentru reţeaua de apă 15,96 miliarde lei vechi. Interesant este faptul că procedura de atribuire a fost contestată iniţial de două firme, Silver Trading a lui Adrian Iancu şi Genicom a lui Mihail Marian, dar ambele şi-au retras ulterior contestaţiile.

Primăria Mioveni restilizează platoul de la Casa de Cultură

Primăria Mioveni tace şi face, chiar şi pe vreme de criză. Ultima iniţiativă urbanistică a primarului Ion Georgescu este restilizarea platoului din zona centrală a oraşului, unde se află şi Casa de Cultură, o lucrare care urmează să schimbe imaginea acestuia. Valoarea finală a investiţiei va costa cu siguranţă câteva miliarde lei vechi, dar în prima fază Primăria a desemnat firma care se va ocupa de proiectarea investiţiei. Este vorba de SC Topo Proiect Piteşti, care în schimbul efectuării serviciilor de arhitectură, proiectare, peisagistică etc, va încasa suma de 580 milioane lei vechi, fără TVA.

CSM Piteşti şi-a luat un camion de carne pentru sportivi

Or fi sau n-or fi rezultate de valoare la Clubul Sportiv Municipal Piteşti, dar un lucru este cert: aici se mănâncă pe săturate. Dovadă că nu demult, CSM Piteşti a făcut o achiziţie consistentă şi în greutate, dar şi în calorii, constând în carne şi produse din carne. S-au aprovizionat sportivii pentru multă vreme, câtă vreme preţul total al afacerii cărnoase sare de două miliarde şi jumătate. Vă daţi seama câte cărnuri? Dar să nu fim răi, pentru că din afacere câştigă toată lumea. Şi carmangeria de la Radic Star, care va livra produsele şi va lua banii, dar şi sportivii, care nu vor chiţăi de foame pe teren şi vor obţine rezultate pe măsură. Un pic ciudat este faptul că, tot la CSM Piteşti, dacă la capitolul alimentaţie se stă foarte bine, la dotarea cu echipamente şi articole de sport, şefii au fost mult mai zgârciţi. Dovadă că s-au pus la bătaie doar vreo 600 de milioane pentru dotarea cu materiale sportive, ceea ce reprezintă de vreo 4 ori mai puţin decât preţul halelii.
(Rubrică realizată de M. BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești
”Good vibes” pentru prima oară pe scena Filarmonicii Pitești

Festivalul internațional de canto pentru copii și tineret ”Good vibes” s-a desfășurat la Pitești, în perioada 20-21 mai 2022.  La această competiție, s-au înscris peste 200 de copii, din care au rămas 100 de copii, după preselecții, din România, Republica...

Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș
Pitești: Reabilitarea scărilor publice, pe strada Făgăraș

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, a executat lucrări aferente proiectului ”Reabilitare scări publice strada Făgăraș, zona blocurilor E1-E2, E2-E3, E3-E4 - Școala Gimnazială Alexandru Davila, municipiul Pitești, județul Argeș”....


Loading RSS Feed