Bursa licitaţiilor

de | 11.11.2010 15:23 | Politica si Administratie

Licitaţie de trei milioane de dolari la Şuici

Cea mai zdravănă licitaţie din aceste zile se pregăteşte în comuna Şuici. Acolo unde, în urma aprobării unui proiect integrat pe măsura 3.2.2., urmează să se înfiinţeze o reţea de canalizare, să se îmbunătăţească reţeaua de apă şi drumurile locale, să se doteze căminul cultural şi să se construiască un centru de asistenţă după program şcolar. O sumă întreagă de investiţii, a căror valoare totală este estimată la 9,7 milioane lei, fără TVA, deci peste 3 milioane de dolari. Sigur, la aşa bănet, se aşteaptă o concurenţă îndrăcită la licitaţie, astfel că este foarte posibil ca preţul total al lucrărilor să scadă simţitor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie.

La Curtea de Argeş se face consultanţă pentru drumuri de peste patru miliarde

Or fi, n-or fi bune drumurile din Curtea de Argeş, cert este că Primăria a luat decizia să încheie un contract foarte bănos pe vreme de criză, care vizează consultanţa managementului de proiect pentru „Creşterea calităţii infrastructurii rutiere în municipiul Curtea de Argeş”. Municipalitatea s-a arătat dispusă iniţial să ofere chiar vreo 6 miliarde lei vechi pentru toată consultanţa, dar ca să nu bată prea tare la ochi, unica firmă care a prezentat o ofertă a mai lăsat un pic din preţ, ajungându-se astfel la o valoare de 4,3 miliarde fără TVA. Fericita câştigătoare este SC European Project Consulting Bucureşti, cu sediul într-un apartament din strada Ştirbei Vodă.

4 miliarde pentru trotuare la Ştefăneşti

Şi la Primăria Ştefăneşti s-a încheiat recent un contract bănos, pentru execuţia de trotuare în zona Primăriei şi a cartierului de blocuri. La licitaţie s-au prezentat două firme şi în final a câştigat SC Consult Topo Proiect Piteşti, care a lăsat la preţ vreo două miliarde şi urmează să încaseze în final pentru trotuare 4,1 miliarde, fără TVA.

Se sistematizează dealul nărăvaş de la Colegiul Brătianu

După cum aveau să constate cu groază profesorii Colegiului Naţional IC Brătianu, în ultima vreme dealul care străjuieşte instituţia în zona terenului şi a sălii de sport a început s-o ia la vale, fapt care ar putea produce pagube consistente. Aşa stând lucrurile, şefii Colegiului n-au stat cu mâinile în sân, ci au iniţiat o procedură de cerere de oferte, în vederea alegerii constructorului care să sistematizeze dealul nărăvaş. Valoarea estimată a lucrării este de 3 miliarde lei vechi fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 15 noiembrie.   
(Rubrică realizată de M. BĂDESCU)

Acest articol este despre:

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”
Klaus Iohannis, la aniversarea PNL de la Vila Florica: ”Partidul Naţional Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă”

Șeful statului a declarat, marţi, la aniversarea PNL de la Vila Florica, că a rămas acelaşi partid autentic, care nu şi-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existenţă doctrina, crezul sau valorile. Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puţin aşa...


Loading RSS Feed