Web Analytics
scris joi, 17.03.2011

Bursa licitaţiilor

Primarul Boţârcă s-a împrumutat de 13,5 miliarde la CEC pentru centrala solară din Topoloveni

Primarul de Topoloveni, Gheorghe Boţârcă, are mână bună la proiectele cu finanţare europeană. Unul dintre cele mai ample vizează realizarea în oraş a unei centrale fotovoltaice de producere a energiei electrice din conversia energiei solare. Grosul banilor va veni din fonduri structurale, dar Primăria Topoloveni are obligaţia de a asigura cofinanţarea. Pentru asta, prin procedura negocierii accelerate, primarul Boţârcă a contractat un credit pe termen mediu cu CEC Bank-Sucursala Piteşti. Deşi s-ar fi vrut ca împrumutul să fie de 25 miliarde lei vechi, instituţia bancară n-a oferit decât circa 13,5 miliarde, fără TVA. Dar la cât de abil este, cu siguranţă că primarul Boţârcă va reuşi să găsească o soluţie şi pentru restul banilor necesari.

Adrian Iancu de la Silver Trading reconstruieşte ecologic Balta Comana

Patronul de la Silver Trading, Adrian Iancu, a găsit ac de cojocul crizei, contractând lucrări preponderent în afara judeţului. Una frumuşică a obţinut-o recent la o licitaţie organizată de Transelectrica, pentru întreţinerea şi repararea instalaţiilor electrice şi mecanice de construcţii la obiective din Bucureşti ale companiei naţionale de transport al energiei electrice. Contractul este încheiat pe perioada 2011-2013 şi are o valoare de 7,6 miliarde lei vechi, fără TVA. Alte 1,7 miliarde vor intra în contul Silver Trading de la Consiliul Judeţean Giurgiu, acolo unde firma manageriată de Adrian Iancu a câştigat execuţia unui pavilion de informare şi monitorizare în cadrul investiţiei cu finanţare europeană „Reconstrucţia ecologică a Bălţii Comana”.

Aparatură de laborator de 4,5 miliarde la Apă Canal

La SC Apă Canal Piteşti continuă dotările la staţia de epurare şi laboratorul de ape uzate. Directorul Gelu Mujea a alocat recent 4,5 miliarde lei vechi în acest sens, pentru furnizarea de aparatură de laborator. S-a primit o singură ofertă, de la firma Analytik Jena  Romania din Bucureşti, care a şi câştigat contractul cu Apă Canal. (Rubrică realizată de M. BĂDESCU)

Distribuie!

0 Comentarii