Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene

de | 10.12.2020 09:29 | Actualitate

Ministrul de Externe a anunţat joi, într-o postare pe Twitter, că, după demersuri diplomatice intense, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene, prima agenție a blocului comunitar de pe teritoriul României.

„Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenţie UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de securitate cibernetică”, a scris Bogdan Aurescu.

CITEȘTE ȘI…Cauți un loc de muncă? AKA AUTOMOTIV angajează PROGRAMATOR și OPERATOR CNC

Guvernul a aprobat, la începutul lunii octombrie, o ordonanţă de urgenţă prin care dădea atribuţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor să caute un sediu pentru eventuala găzduire a Centrului european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii