Web Analytics

Bucureștiul va avea un muzeu dedicat fotbalului

de | 30.07.2022 12:41 | Actualitate, Home, Sport

Bucureștiul intră pe harta orașelor din Europa care vor avea un muzeu sportiv, dedicat 100% fotbalului, un proiect exclusiv privat, a cărui investiție depășește 1,6 milioane de euro, relatează descopera.ro.

Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră, precum și experiențe interactive. Pe lângă spațiile expoziționale, muzeul deține o cafenea, un bistro și o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziția vizitatorilor.

Citește și: Meci cu suspans de Hollywood în Trivale. FC Argeș-Cluj: 3-1

Potrivit statisticilor oficiale, în România 15.941.000 de persoane vizitează anual muzeele (12.353.000 muzee și monumente și 3.588.000 grădinile botanice, grădinile zoologice și rezervațiile naturale). Printre cele mai cunoscute muzee cu tematici sportive din Europa se numără Museu CR7, Funchal, Portugalia, FC Bayern Museum, Munchen, Germania și FC Barcelona Museu, Barcelona, Spania.

Football Museum Bucharest va fi un muzeu dedicat nu doar fotbalului românesc, ci și celui internațional. Fanii fotbalului vor putea vedea aici colecții impresionante de articole de valoare ale jucătorilor străini care au scris istorie sau ale jucătorilor români faimoși.

Citește și: CS Mioveni, meci dificil în deplasare cu campioana României

Câteva dintre obiectele de valoare care se vor regăsi în muzeu sunt: tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona, tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991 (varianta pe alb), tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naționalei Braziliei, semnat de dublul câștigător al Balonului de Aur, dar și de Ronaldinho și Roberto Carlos.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *