Web Analytics

Bucăţi de sticlă, descoperite într-un borcan cu zacuscă produsă în România

de | 18.04.2024 17:52 | Actualitate, Home

O alertă alimentară gravă a fost declanșată în Ungaria după ce un consumator a găsit bucăți de sticlă într-un borcan cu zacuscă produsă în România. Descoperirea a fost raportată autorităților maghiare, care au acționat imediat pentru retragerea lotului din comerț.

Citește și: O argeșeancă s-a angajat cu acte false. Cum l-a păcălit pe angajator timp de trei ani

În dimineața zilei de 16 aprilie, autoritățile sanitare veterinare din Ungaria au transmis o notificare oficială către autoritățile române după ce o persoană, care a achiziționat un borcan de zacuscă cu fasole, a descoperit fragmente de sticlă în interiorul produsului, relatează Click.ro. Consumatorul a raportat situația autorităților sanitare. În urma semnalului de alertă, autoritățile sanitare au inițiat o anchetă amănunțită pentru a investiga circumstanțele acestui incident alarmant și pentru a evalua gradul de pericol asociat consumului acestui produs contaminat.

Citește și: Percheziții în Argeș. Au înscenat un accident și au cerut despăgubiri

Pe baza investigațiilor întreprinse, s-a ajuns la concluzia că expunerea la riscul prezentat de acest produs reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea și siguranța consumatorului, impunând astfel necesitatea imediată a retragerii lotului în cauză de pe piață. În plus, gravitatea situației a determinat activarea sistemului european de alertă alimentară, garantând astfel că informațiile privind pericolul asociat acestui produs sunt comunicate și către celelalte state membre ale Uniunii Europene, pentru a se asigura protecția colectivă a consumatorilor europeni.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *