Broșuri anti vaccin distribuite și în Pitești de către “mărturisitori”

de | 7.02.2021 10:53 | Actualitate, Home

Începând cu luna ianuarie  tineri îmbrăcați în straie monahale au început o campanie anti vaccinare în județele Sibiu și Vâlcea iar săptămâna trecută câteva tinere care se pretindeau călugărițe împărțeau broșura “Adevărul despre noul vaccin ARN COVID-19”, prin centrul Piteștiului.

„Măștile sunt o crimă împotriva umanității și un abuz asupra copiilor”, „Vaccinul Covid 19 este un modificator genetic”, „Covid 19 este un program de exterminare în masă pentru populația lumii”, „Șantaj de stat: nu vrei vaccin, nu ai drepturi!”, „Dacă mama va lăsa copilul să fie vaccinat, este ca și cum l-ar da la moarte”, sau „Întreaga poveste a coronavirusului nu este altceva decât planul forțelor demonice, care constituie așa-numita globalizare și care are ca drept obiectiv să conducă societatea umană spre primirea perceții Antihristrului, adică cipul cu numărul 666, care va fi implantat în corpurile noaste sub pretextul vaccinului împotriva coronavirusului” sunt doar câteva fragmente din broșura „Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19”.

 Citește și Exclusiv. Scandal uriaş cu parohul de la Mavrodolu / Preotul Sturzeanu şi preoteasa au luat în grijă o bătrână. Apoi apartamentul bâtrânei a trecut pe numele fiului lor, Matei

Tot în pliante se precizează faptul că broșura este una  de informare ortodoxă, realizată de un grup de creștini ortodocși, fără a fi precizat vreun nume care a contribuit la realizarea acesteia.

Tinerii care fac propagandă anti vaccin sunt numiți “mărturisitori” pe un site care promovează această mișcare, site ortodoxia.ro, dar care nu reprezintă BOR, prin conținutul materialelor publicate.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a publicat, ieri, un comunicat de presă pe site-ul oficial al Episcopiei în care se delimitează de această acțiune:
“1.Persoanele despre care relatează mass-media locale, nu sunt călugărițe canonice în cadrul Eparhiei Argeșului și Muscelului, și nu deținem informații dacă acestea sunt cu adevărat monahii cu statut canonic în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.
2.Chiriarhul locului nu a acordat nici o aprobare sau binecuvântare scrisă ori verbală personalului clerical și neclerical, monahal sau de mir (femei sau bărbați) din cadrul Eparhiei, în vederea desfășurării de acțiuni, sub diferite forme (protest, petiții, etc.), pro ori contra campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19 inițiată de autorități.
3.Demersul persoanelor menționate în mass-media locală, care se declară originare din zona Caraș-Severin este o inițiativă proprie și nu reprezintă poziția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
4.Atragem atenția că distribuirea unor materiale tipărite (broșuri) de către persoanele amintite anterior, în care sunt citați clerici ortodocși sau alți medici de diferite naționalități, cu privire la vaccinul anti Covid-19, întrucât sunt declarații scoase din context, reprezintă o sursă nesigură de informare pentru popoluția argeșeană.
În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, se delimitează întru totul de orice îndemnuri adresate de presupusele călugărițe, față de locuitorii/trecătorii din Municipiul Pitești sau din alte localități din Județul Argeș”.
Prin intermediul Biroului de presă, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului precizează că decizia vaccinării împotriva Covid-19 aparține fiecărui cetățean în parte, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nepromovând manifestări similare.

 

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Liga 1: Rezultatele din etapa a 22-a și clasamentul actualizat
Liga 1: Rezultatele din etapa a 22-a și clasamentul actualizat

Jurnalul de Argeş vă prezintă rezultatele meciurilor înregistrate în etapa a 22-a din Liga 1 și clasamentul actualizat. Rezultatele: VineriFC Argeș - Dinamo 2-1 SâmbătăChindia - FC Voluntari 0-0Universitatea Craiova - Rapid 1-0 Citeşte şi: Programul de funcționare al...