Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Universitatea Piteşti riscă desfiinţarea, dacă nu pleacă echipa rectorului Barbu”

de | 9.11.2017 14:04 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Universitatea Piteşti riscă desfiinţarea, dacă nu pleacă echipa rectorului Barbu”

Liderul de sindicat din Universitatea Piteşti, lectorul univ. dr. Mircea Bărbuceanu, dezvăluie pericolul ce ar putea urma, dacă, în urma alegerilor din această lună, nu se schimbă actuala conducere a Universităţii, iar rectorul Gheorghe Barbu va face jocurile în ceea ce priveşte înlocuitorul său. După 16 ani de „domnie” în fruntea Universităţii de Stat din Piteşti, Gheorghe Barbu va trebui să părăsească fotoliul de rector, deoarece i s-a terminat mandatul şi nu mai are dreptul să candideze. Mai mult, în acest an împlineşte 65 de ani, vârsta pensionării. Şi, cu toate acestea, bătălia pentru conducerea Universităţii Piteşti se anunţă a fi destul de dură, deoarece Gheorghe Barbu vrea să-şi pună un om de încredere în funcţia de rector. Despre viitorul acestei instituţii de învăţământ superior, dar şi despre alegeri am stat de vorbă cu lectorul univ. dr. Mircea Bărbuceanu, liderul de sindicat al profesorilor din Universitatea Piteşti.
# S-a vehiculat o vreme chiar şi ideea că Universitatea Piteşti s-ar putea desfiinţa.
– Da. Aici ne-a adus domnul rector Barbu, cel care nu l-a sprijinit decât pe Gheorghe Axinte de la Argecom sau pe Daniel Otobâcu, doi „savanţi” în dezvoltarea cârciumilor universităţii. Ce poate fi mai relevant decât faptul că domnul Barbu a preluat conducerea Universităţii în 1996, când aceasta se afla pe locul 12 pe ţară? Acum îmi este şi ruşine să spun pe ce loc suntem. Aici ne-a adus domnul rector Barbu, alături de prorectorul Gheorghe Şerban, cel care vrea acum să preia conducerea. Cu această echipă ne desfiinţăm, sincer vă spun! Universitatea este complet izolată, deoarece nicio universitate, niciun institut de cercetări nu a vrut să facă consorţiu cu noi. Îl văd în ultimul timp pe rectorul Barbu că încearcă să spele această imagine, invocând numele domnului Constantin Stroe de la Dacia, despre care spunea că o să-l propună preşedinte de onoare al Senatului Universităţii.
# Am înţeles că domnul rector Barbu vizează, totuşi, conducerea Senatului Universităţii.
– Da. Şi-a creat o funcţie de preşedinte onorific, pentru ca, în cazul în care iese la pensie, să poată rămâne în continuare pe aici.
# Dacă ar fi să faceţi un fel de bilanţ al activităţii rectorului Gheorghe Barbu, ce aţi puncta?
– Aş puncta atmosfera de umilinţă pe care a creat-o pentru salariaţii Universităţii, marcată de şantaje, de lipsa sprijinului faţă de cadrele didactice. În al doilea rând, lipsa de investiţii reale în folosul Universităţii, nu al pereţilor! Oamenii fac renumele, nu clădirile, nu pereţii! Însă pereţii ăştia, promovaţi de domnul rector, le-au adus foarte mulţi bani unora! Vă spuneam despre umilinţa profesorilor. Păi ce umilinţă mai mare credeţi că a putut fi pentru noi decât aceea când domnul Barbu ni l-a băgat pe gât pe Gheorghe Axinte de la „Argecom” ca mare profesor, dar şi pe alţii de teapa acestuia, precum Aurel Stoian, fostul şef al Gărzii Financiare, care nu ştia nici să scrie, ca să nu mai vorbim de faptul că a fost reţinut de DNA pentru corupţie. Probabil că, dacă acest Daniel Otobâcu avea măcar diplomă de bacalaureat, îl făcea şi pe el cadru didactic la Universitatea Piteşti. Nu vreau să fiu înţeles greşit, dar suma acestor reproşuri este locul ocupat de Universitate acum, cu marele pericol, de care puţini sunt conştienţi, de a ne desfiinţa. Mai avem însă o şansă acum şi, prin intermediul ziarului dumneavoastră, le cer colegilor să se gândească foarte bine când vor vota. Dacă votează continuitatea echipei domnului Barbu, îi sfătuiesc să-şi găsească de lucru, pentru că Universitatea va ajunge să se desfiinţeze în scurt timp. Practic, Universitatea Piteşti riscă desfiinţarea, dacă nu pleacă echipa rectorului Barbu.
(articol apărut pe www.universulargesean.ro pe 10.02.2012)
https://www.universulargesean.ro/universitatea-piteti-risc-desfiinarea-dac-nu-pleac-echipa-rectorului-barbu/

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii