Web Analytics

BOX CU UMBRA. Rectorul Barbu a dat 25 de miliarde lei pe cârciuma magnatului Axinte (III)

de | 24.01.2018 22:40 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

Lector univ.dr. Mircea Bărbuceanu, liderul de sindicat al profesorilor din Universitatea Piteşti, face dezvăluiri incredibile

Rectorul Barbu a dat 25 de miliarde lei pe cârciuma magnatului Axinte (III)

Dictatură, șantaj și corupție la vârful Universității de Stat din Pitești. Acestea sunt concluziile care se desprind din interviul realizat cu liderul de sindicat de la Universitatea Pitești, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu. Un interviu care mi-a creat impresia că l-am realizat la Penitenciarul Colibași, cu un deținut care mi-a vorbit despre regimul aspru de detenție impus de conducere și de gardieni. Cu greu am realizat că e vorba de profesori universitari și de mediu academic, nu de o biobază oarecare unde se omoară câinii cu sapa, viața neavând nicio valoare. Ba chiar, culmea mediului universitar condus de rectorul Barbu, un profesor moare de inimă rea, necăjit fiind de un general de securitate adus de aceeași sutană universitară. Profesorul Bărbuceanu a subliniat că toate neregulile sunt generate de conducerea Universității Pitești, în frunte cu rectorul Gheorghe Barbu.
# Care este poziția membrilor Senatului Universității vizavi de aceste ilegalități și abuzuri pe care susțineți că rectorul Gheorghe Barbu le comite pe bandă rulantă?
– Vă dau un exemplu care conține și răspunsul la întrebarea dumneavoastră. Negociam contractul de muncă în comisia paritară, iar președintele comisiei era dl decan Ion Tabacu. Știți ce a spus acesta în timpul negocierilor: „Ce mai vreți, domne’? Să fiți mulțumiți că aveți un salariu, că aveți căldură și lumină în sălile de curs”. La o astfel de afirmație, i-am dat dlui Tabacu următorul răspuns: Domnule decan, dumneavoastră tratați cadrele didactice din Universitatea Pitești ca pe niște negri pe plantație. Ne cereți să fim mulțumiți cu 7 – 8 milioane pe lună, cu căldura și lumina, exact cum se întâmpla și pe vremea lui Ceaușescu.
# Se fac presiuni asupra membrilor de sindicat?
– O să punctez un singur aspect și veți înțelege. Sunt mulți profesori care sunt membri de sindicat, dar care fac parte și din Senatul Universității. Ei bine, dl Barbu a făcut un lucru extrem de grav. Le-a cerut acestora să-și dea demisia din sindicat, dacă vor să mai rămână în Senat. Este o faptă extrem de gravă, fiindcă împietează asupra dreptului la libera asociere. Este, de fapt, un șantaj făcut de dl rector, pentru că așa a fost domnia sa obișnuit în epoca din care vine, să șantajeze. La începutul săptămânii trecute, tot dl Barbu a redus cumulul sau plata cu ora, de la nivelul de profesor la cel de conferențiar. Prin urmare, există la Universitatea Pitești profesori pe care dl rector a stabilit să îi plătească la nivelul gradului de conferențiar. Când a văzut că nimeni nu a făcut scandal, fiindcă tuturor le e teamă de dânsul, joia trecută, în Consiliul Academic, dl Barbu a propus ca profesorii să nu mai fie plătiți nici măcar la nivel de conferențiar, ci a scăzut plata până la gradul de lector.
(articol apărut pe www.coruptiainarges.ro pe 25 iunie 2009)

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii