Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Gheorghe Barbu şi Gheorghe Şerban au venituri de jumătate de miliard lunar de la UPIT”

de | 2.05.2018 17:36 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr., în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția, însă, că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc. s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Gheorghe Barbu şi Gheorghe Şerban au venituri de jumătate de miliard lunar de la UPIT”

Pe 6 octombrie 2012, într-o lungă informare trimisă membrilor de sindicat, liderul SLUP Mircea Bărbuceanu continuă seria acuzelor la adresa fostului rector Gheorghe Barbu și a celor din anturajul său.  
Iată mai jos câteva dintre cele mai importante  fragmente din informarea din 6 octombrie 2012:
„Zilele acestea conducerea Universității a purtat numeroase discuții și cu ambasadori și reprezentanți ai acestora – cu precădere cu cei ai Chinei – pentru a reuși deschiderea Universității din Pitești către statele lumii, cu consecință directă pentru… buzunarele noastre golite drastic de «performanțele» fostului rector. Vă reamintim în acest sens că, în conformitate cu prevederile Legii educației, numai datorită gradului de ÎNCREDERE obținut de Gheorghe Barbu la evaluarea ARACIS și reconfirmat în această primăvară, precum și performanțelor cercetării noastre conduse atâția ani de Gheorghe Șerban, bugetul alocat Universității din Pitești s-a înjumătățit față de anul trecut… În contrapartidă? Cei doi au venituri de jumătate de miliard lunar de la Universitatea din Pitești (ajungând până la 700 de milioane lunar!), Gheorghe Barbu «trage» din greu să rămână titular al Universității «sale dragi», iar dl. Gheorghe Șerban ne șochează cu o lăcomie demnă de Guiness Book: în anul universitar 2012 – 2013 – cu concursul conducerii Facultății de Electronică și Calculatoare, strâns «unită» în jurul vectorului său de imagine, liderul «sărac» Gheorghiță Mazăre – și-a «tras» în norma de bază și în cea la plată cu ora nu mai puțin de 10 cursuri!!! Oare mai este în această Universitate vreun cadru didactic ATÂT DE PERFORMANT ca dl. Șerban, care a semnat într-un an universitar 10 cataloage?”

„Doamna Geanina Cucu Ciuhan a suferit de aceeași boală ca și mentorii săi, Gheorghe Barbu și Gheorghe Șerban: lăcomie, dublată de fals”

Mircea Bărbuceanu face acuze în informarea sa și la activitatea profesoarei Geanina Cucu Ciuhan.
„S-a descoperit că, deși în anii anteriori doamna decan Geanina Cucu Ciuhan a dat declarații pe propria răspundere că nu are mai mult de 2 norme didactice în România, aceasta a mai deținut una la Universitatea din București și una la SNSPA (în total 4 norme!!!), ultima chiar fără știrea și aprobarea Universității din Pitești. De remarcat, pe lângă falsul în acte și falsul intelectual în discuţie, și cele 8 x 4 = 32 ore pentru care a fost plătită zilnic doamna Ciuhan, pe lângă numeroasele «cercetări» ale sale pe proiecte de «cercetare» sau plătite din fonduri structurale, tot felul de comisii din care a făcut parte ş.a.m.d.”, precizează Mircea Bărbuceanu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii