Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Gheorghe Barbu face presiuni ca să-l păstreze pe Gheorghe Axinte în interiorul UPIT”

de | 10.05.2018 11:24 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr., în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția, însă, că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc. s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Gheorghe Barbu face presiuni ca să-l păstreze pe Gheorghe Axinte în interiorul UPIT”

Pe 6 octombrie 2012, într-o lungă informare trimisă membrilor de sindicat, liderul SLUP Mircea Bărbuceanu face noi acuze legate de fostul rector Gheorghe Barbu și de omul de afaceri Gheorghe Axinte.  
Iată mai jos câteva fragmente relevante din informarea din 6 octombrie 2012:
„Am constatat în aceste zile că, pe lângă mulți membri «marcanți» ai rețelei sale, Gheorghe Barbu, cu ajutorul unui bun prieten al său pe care l-a «împins» și îl tot împinge de la spate, a făcut și face presiuni să-l păstreze și pe MARELE SAVANT ȘI CADRU DIDACTIC Gheorghe Axinte în interiorul Universității, alături de renumitul muncitor-miliardar Daniel Otobîcu… Astfel, Gheorghe Axinte este și acum prezent în statele de funcții ale unuia din departamentele Facultății de Științe Economice, spre marea noastră rușine! Unii spun că în acest caz este vorba despre faptul că alții se folosesc de prietenul Gheorghe Axinte că să găsească un loc unde să «pitească ore» pe care să le facă peste cele două norme legale… Vom vedea care este adevărul! Până atunci, poate pentru a rezolva de la început o situație care poate degenera, am solicitat actualei conduceri a Facultății de Științe Economice – personal doamnei director de departament Daniela Mihai – cât și conducerii Universității să nu permită continuarea MARII RUȘINI a Universității din Piteșți numite Gheorghe Axinte. Altfel vom dovedi atât în interiorul Universității și mai ales în exteriorul acesteia CĂ NU S-AU PREA SCHIMBAT MULTE… Și ar fi păcat, pentru că realitatea, așa cum v-am prezentat-o mai sus, arată că lucrurile au început să se miște în direcția bună!”

Tot Mircea Bărbuceanu mai spune că „dacă totuși conducerea Universității nu va îndrepta această MARE RUȘINE, noi, conducerea SLUP și cei care s-au arătat revoltați în aceste zile de jignirea de a fi colegi cu Daniel Otobîcu și Gheorghe Axinte, vom purcede la acțiuni specifice pentru a o înlătura. Că urmare, pentru a nu surprinde neplăcut pe nimeni, anunțăm încă de acum următoarele acțiuni:
a) vom pune la dispoziție – cu adresă oficială – conducerii Universității și presei înregistrări susținute cu martori cu privire la modul în care Gheorghe Axinte își «susținea» examenele, în care angajați ai SC ARGECOM SA aduceau de la Craiova profesorii la examene și pe drum discutau ce subiecte se vor da, în care angajați ai săi se prezentau ei înșiși la examene în locul lui Gheorghe Axinte, în care Gheorghe Axinte își susținea disertațiile în excursii cu profesorii etc. și vom solicita public măsuri în consecință!
b) vom fi prezenți la toate activitățile «didactice» ale lui Gheorghe Axinte, împreună cu reprezentanții presei, pentru a verifica modul în care acesta este prezent și respectă fișele de disciplină.
c) vom sesiza organele abilitate, inclusiv MECTS, cu privire la titlurile academice ale acestuia, pentru care vom solicita analiza și retragerea.
Credem că astfel vom face un mare serviciu Universității, eliminând asocierea numelui acesteia cu unul dintre cei mai importanți «clienții» vechi ai presei de scandal…
Suntem însă aproape siguri că actuala conducere a Universității din Piteșți – începând cu directorul departamentului respectiv și decanul Facultății de Științe Economice, o echipă tânără, care a arătat că dorește reforma în primul rând morală a acestei Facultăți – nu ne va dezamăgi nici în acest caz…”

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii