Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Gheorghe Barbu a aservit UPIT unor persoane sau firme”

de | 28.03.2018 19:24 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr., în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția, însă, că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc. s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Gheorghe Barbu a aservit UPIT unor persoane sau firme”

Într-o informare trimisă membrilor de sindicat pe 20 martie 2012, liderul SLUP Mircea Bărbuceanu le prezintă membrilor de sindicat detalii din ședința Senatului în care fusese prezentată noua echipă de conducere a UPIT și face referiri la problemele lăsate de fostul rector Gheorghe Barbu.  

Iată ce spune Mircea Bărbuceanu în informarea din 20 martie 2012: „În ședința Senatului, noul rector și-a prezentat echipa de prorectori. Nu îi felicităm, pentru că nu credem că este o mare fericire în a fi numit în această grea perioadă în vreo funcție de conducere a Universității din Pitești, ci le urăm spor la treaba! Credem că, încă de la început, toți cei care ne conduc trebuie să înțeleagă că vor fi «slujitorii Universității», și nu «stăpânii» acesteia! Epoca feudalismului sovietic s-a încheiat pe 9 martie 2012! Îi anunțăm pe această cale că vom fi cu ochii pe dânşii (ca și pe noul rector), îi vom «monitoriza» îndeaproape. Nu îi vom condamna pentru greșeli omenești – justificate prin volumul imens de muncă pe care vor trebui să-l depună începând chiar de mâine… – ci pentru greșeli din «panoplia Gheorghe Barbu», făcute cu intenție: jaf, decăderea în continuare a instituției, lipsa de investiții în laboratoare și oameni, interese personale, aservirea Universității unor persoane sau firme, încălcarea legii și regulamentelor, prost management, fals intelectual, lipsa de transparență, distrugerea instituției, investiții inutile, lipsa de dialog social, umilirea noastră cu «colegi» de factură Otobîcu-Axinte, gradații de merit date pentru «merite» necunoscute, continuarea politicii salariale de minimum pentru cei care muncesc și «supramaximum» pentru rubedenii, șefi și directori etc. etc.”
Tot liderul SLUP a făcut referire și la modul în care a fost sărbătorită noua echipă de conducere, într-un mod total diferit față de petrecerile de pe vremea fostului rector Gheorghe Barbu: „În unanimitate, Senatul a validat alegerile domnului rector. Imediat după sfârșitul ședinței, toată echipa a sărbătorit evenimentul, așa cum trebuia: cu o cupă de… ceai! Pentru această decență, îi felicităm și considerăm că au pornit cu dreptul! Pe vremea ECHIPEI BARBU, astfel de evenimente «se lăsau» cu pupături, cu petreceri copioase și beții la Casa Universității, pe banii noștri, până dimineața! Aveau și ce sărbători: încă 4 ani de umplut buzunarele…”

Iată ce mai spune Mircea Bărbuceanu, în finalul informării din 20 martie 2012: „Acum a venit momentul să tragem o concluzie importantă: în ultimii 4 ani și mai ales de când Gheorghe Barbu și-a făcut sindicat propriu, «condus» de Gheorghiță Mazăre, ați auzit tot felul de acuze de tipul: Bărbuceanu și toată conducerea SLUP vor funcții, vor Academica, vor Casa Universitarilor… Iată că astăzi s-a adeverit ceea ce am spus întotdeauna: prin lupta noastră nu am urmărit NICIODATĂ vreun interes personal. Nu am avut nicio «înțelegere» cu noul rector, nici înainte de campania electorală și nici după. Nu am cerut și nu am acceptat nicio funcție, deși foarte mulți ne-au cerut în zilele acestea de zvonuri și calcule «să ne ducem sus», să acceptăm… Aceștia au fost sinceri, motivându-și cererea prin aceea că noi am fi reprezentat o mare garanție că se vor respecta promisiunile electorale. Pe aceștia i-am asigurat că noul rector este un om de bună-credință și nu credem că este necesară prezența noastră în conducerea Universității într-un astfel de scop. Vom rămâne însă lângă acesta și împreună vom parcurge lungul și greul urcuș spre reabilitarea Universității din Pitești, atât timp cât buna sa credință îi va fi singura sa călăuză…”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii