Web Analytics

BOX CU UMBRA. „Fostul rector Gheorghe Barbu ne-a şocat cu neruşinarea şi tupeul cu care şi-a prezentat «marile realizări» ale instituţiei pe care a condus-o extrem de aproape de prăpastie”

de | 8.03.2018 08:55 | Actualitate

01 MBarbuceanu GBarbuMircea Bărbuceanu, lect. univ. dr, în decursul activității pline de succese personale în cadrul Universității de Stat din Pitești, în mod indiscutabil a luptat permanent împotriva ilegalităților grave și foarte grave care s-au întâmplat acolo. Un grup de cititori ne atrage atenția însă că nu există un răspuns public, până acum, dacă furturile de milioane de euro, șantajele, salarizările ilegale etc, s-au întâmplat în realitate sau doar în mintea înfierbântată a lectorului universitar doctor Mircea Bărbuceanu. Așadar, vom publica cele mai importante articole care au apărut pe această temă de-a lungul anilor și așteptăm răspuns de la instituțiile implicate, începând de la Comisia de etică din UPIT și până la Ministerul Educației Naționale sau cum s-o mai fi numit acesta.

„Fostul rector Gheorghe Barbu ne-a şocat cu neruşinarea şi tupeul cu care şi-a prezentat «marile realizări» ale instituţiei pe care a condus-o extrem de aproape de prăpastie”

Într-o informare trimisă membrilor de sindicat pe 5 mai 2012, liderul SLUP Mircea Bărbuceanu aduce din nou critici fostului rector Gheorghe Barbu, după ce acesta și-a prezentat raportul pentru mandatul 2008-2012. Iată cele mai relevante fragmente din informarea trimisă membrilor SLUP de către Mircea Bărbuceanu.

„Fostul Rector Gheorghe Barbu, conform legii, și-a prezentat raportul pe anul școlar 2011-2012 și pe perioada ultimului mandat, 2008-2012. Deși acest mandat este, cu siguranță, cel mai nefast din istoria de 50 de ani a Universității din Pitești, fostul rector ne-a șocat pe mulți dintre cei prezenți cu nerușinarea și tupeul (fără nicio autocritică!) cu care și-a prezentat „marile realizări” și cu care și-a „motivat” binecunoscutele „performanțe” ale instituției pe care a condus-o extrem de aproape de prăpastie, nu din nepricepere, ci exclusiv pentru satisfacerea intereselor sale personale sau a rețelei pe care a organizat-o cu minuțiozitate atâția amar de ani… Discursul său a avut însă și un… „merit”: nu a mai dat vina pe sindicatul nostru pentru „realizările” sale! NU MAI AVEA NEVOIE!!!”, spune Mircea Bărbuceanu în informarea sa.

„Va trece probabil multă vreme până să ne dezbărăm de obiceiurile împământenite de Gheorghe Barbu”

Tot liderul de sindicat Mircea Bărbuceanu mai precizează următoarele în informarea trimisă membrilor SLUP pe 5 mai 2012: „Va trece probabil multă vreme până să ne dezbărăm de obiceiurile împământenite de Gheorghe Barbu vreme de 16 ani în Universitate – și toți foștii securiști în România – conform cărora o funcție de conducere este musai să îți aducă imediat dreptul de a dispune asupra celor din subordine și averi imense… Sperăm ca toți cei care „conduc” să înțeleagă că, în fapt, ei sunt slujitorii celor din subordine, că sunt obligați „să nu aibă liniște” decât când aceștia o vor duce bine și vor avea siguranța zilei de mâine… Am avut ocazia să vedem acest principiu aplicat în Japonia: un japonez cu care discutam mai demult era extrem de fericit și liniștit; ne spunea că el nu își face nicio grijă, pentru că știe că șeful său este preocupat de bunăstarea și mulțumirea sa! Pe astfel de principii Japonia este acolo unde este, iar noi doar visăm să ajungem acolo… Poate însă ne vom și strădui!”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii