Web Analytics
scris joi, 01.12.2022

Boteni. Cu un Tricolor nou și cu flori proaspete la mormântul lui Petre Țuțea

Definiția mea este: Petre Țuțea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire și suferință. Și convingerea mea este că suferința rămâne totuși cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu” – Petre Ţuţea, despre sine.

Boteni. Cu un Tricolor nou și cu flori proaspete la mormântul lui Petre Țuțea

Citește și: Un „Hamlet” pirat şi un Vladimir Streinu dat în judecată, în temniţă fiind

În contextul Zilei Naționale a României, omul de afaceri Victor Jigman și fiul său Alexandru l-au omagiat pe musceleanul Petre Țuțea (1902-1991), aducând la mormântul din Boteni al marelui eseist și filosof român flori proaspete și un drapel tricolor nou-nouț. Tricolor pe care Țuțea l-a purtat în suflet toată viața.

Cei doi au mai fost, la cimitirul așezat în trepte, să aprindă lumânări la mormântul lui Petre Țuțea. De data asta, însă, după cum ne spune Alexandru, ei au vrut să vadă și cum este refăcută pictura din biserica de la cimitir, cu hramul ”Sfânta Parascheva”, la care încă se lucrează.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...