Web Analytics
scris miercuri, 03.04.2024

Bolnavi şi… bolnavi. Sfatul doctorului „de la piele”

Dacă aud că ești medic, în orice împrejurare, la munte sau la mare, pe stradă, pe o plajă sau în tribunele unui stadion, la o nuntă sau o înmormântare, pe un scaun dintr-un avion cu care zbori spre o destinație de vacanță, la cozile de pe vremuri de la carne și lapte, românii nu scapă ocazia să te asalteze cu întrebări: care-i cel mai bun leac pentru stres, migrenă, anemie, insomnii rebele, psoriazis, impotență, căderea masivă a părului, dureri de șale și constipație, imunitate scăzută și câte altele, pentru că patologia umană este imensă.

Bolnavi şi… bolnavi. Sfatul doctorului „de la piele”

Nu contează că ți-au fost cândva pacienți, că nu te-au văzut niciodată sau că, din motive personale, nu ești într-o zi când empatia țâșnește din tine și ai chef să dai sfaturi medicale în alt loc decât la cabinet.
„Nu vă supărați că vă opresc pe stradă să vă cer un sfat. Soacra mea are 78 de ani și e dusă rău cu capu’. Stăm cu ea în casă, mă disperă cu nervii și, de-ar fi după mine, i-aș da niște șoricioaică… Ce o calmează mai bine? Buline de la farmacie sau fel și fel de alea de la Plafar?”
– Într-o sâmbătă dimineața, în Piața Ceair, cea mai mare, dar și cea mai jalnică în privința aspectului. În zona unde vând producători și agricultori autentici am fost abordat de o precupeață de la care am cumprat roșii. „Domnu’, sunteți doctoru’ de la piele? Domn’e, ce facem noi dacă o să zică iar ăștia lu’ Ciolacu să ne vaccineze de covrigu’ ăla? Poa’ să mă amendeze, da’ io nu vreau să am otrava aia în corpu’ meu!”
„Îndrăznesc, pen’ că vă știu că vorbiți și la televizor. Am 50 de ani, lucrez în Spania, iar acu’ am venit pentru câteva zile pe acasă. La cabinet mi-a fost rușine să vin. Mi-a scăzut rău nervu’ organului bărbătesc.”
Dr. Viorel Pătraşcu

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Goana după rating

Citește și Bolnavi şi… bolnavi. Un fumător înrăit şi un popă de belea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită