Web Analytics

Bogdan Pandelică, preşedinte ANPC: „Practicile comerciale incorecte reprezintă o afacere”

de | 11.10.2017 19:15 | Economie

19 01Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Cosumatorilor a organizat joi 5 octombrie dezbaterea cu tema: „Protecția Consumatorilor – prevenție, legislație, cazuistică”. Evenimentul a fost onorat chiar de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Bogdan Pandelică, iar la eveniment au participat peste 70 de oameni de afaceri.

Dezbaterea a fost una extrem de interesantă și interactivă, cu multe teme și probleme actuale, precum și cu întrebări bine țintite și punctuale ale celor prezenți.
Bogdan Pandelică s-a referit și la o temă extrem de delicată, legată de dubla calitate a produselor. Concret, este vorba de diferențele de valori și calitate ale produselor comercializate în România și în alte țări din Europa de Vest de unele branduri multinaționale. „Este o problemă serioasă. Se vor aduce îmbunătățiri legislative pentru ca să nu mai poată fi comercializate la nivelul U.E. același produs cu etichete diferite. Se va adopta în acest sens un ghid până la sfârșitul anului”, a precizat Bogdan Pandelică.
Președintele ANPC le-a vorbit celor prezenți și de două proiecte de lege foarte importante. Primul dintre ele se referă la comparabilitatea comisioanelor aferente contractelor de plăți. Al doilea proiect de lege este legat de pachetele de călătorie și de serviciile de călătorie asociate. Conform proiectului, precontractul va rămâne ferm. Dacă se modifică cu mai mult de 8% valoarea, consumatorul are dreptul să denunțe unilateral contracul.
Referindu-se la bilanțul ANPC pe anul trecut, Bogdan Pandelică a precizat că în 2016 au fost făcute peste 98.000 de acțiuni de control. Tot anul trecut s-au înregistrat peste 100.000 de petiții. Sumele restituite consumatorilor s-au ridicat la aproape un milion de euro.
Referindu-se la practicile comerciale incorecte și la așa-zisele promoții și super oferte, Bogdan Pandelică a spus că acestea „reprezintă o afacere”.
Bogdan Pandelică este președinte ANPC din noiembrie 2015, iar anterior a fost-timp de mai bine de un an și jumătate-secretar de stat în Ministerul Economiei.
Din septembrie 2013 şi până în martie a.c. a fost Subsecretar de Stat la Departamentul pentru Energie.  Bogdan Pandelică a mai deținut funcția de președinte ANPC între ianuarie și octombrie 2009.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii