Web Analytics

Bogdan Olar, inspector-şef ISU Argeş, ne şochează: „Nu înţeleg de ce se bate multă monedă că avem o singură izoletă în judeţ”

de | 9.04.2020 13:34 | Actualitate

Argeşul are la ora actuală o singură izoletă în dotare, iar acest fapt a dat naştere multor comentarii şi opinii critice, în contextul în care numărul pacienţilor cu coronavirus din judeţ este în continuă creştere.
Legat de această situaţie am luat legătura cu Bogdan Olar, inspector-şef al ISU Argeş, care ne-a declarat: „Avem o singură izoletă în prezent. Se bate foarte multă monedă legat de ea, însă nu am înţeles interesul atât de mare. Pentru că, până la urmă, izoleta nu tratează sau face bine pacienţii, este doar pentru transport în siguranţă. Iar transportul se poate face, cu mijloace de protecţie, şi altfel. Nu este un capăt de ţară izoleta. Discuţia nu îşi are rostul. Este o percepţie total eronată. Izoletele şi-ar avea rostul doar dacă ar fi o contaminare punctuală undeva. Dacă ar fi fost vorba de un aparat pentru tratarea coronavirusului, aş fi înţeles reacţia, ar fi fost o problemă de viaţă şi de moarte. Dar transportul se poate face cu pacientul izolat de restul echipajului în compartimentul pentru pacienţi al unei ambulanţe şi cu echipajul echipat maxim. Şi nu există vreun risc pentru personal”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii