Web Analytics

Bobocii de la Şcoala 5 Piteşti au început şcoala cu materiale promoţionale McDonald’s pe bănci

de | 13.09.2017 21:40 | Actualitate

01 mcSurprize, surprize pentru elevii și părinții Școlii Nr.5 „Nicolae Iorga” din Pitești, chiar la deschiderea noului an școlar. Boboceii de clasa zero s-au trezit pe bănci cu baloane și orare școlare având sigla lanțului de magazine fast-food McDonald’s. Asta spre nedumerirea părinților care nu au reușit să înțeleagă cum de sunt admise în incinta instituției de învățământ astfel de materiale promoționale.

Directoarea Luminița Bratu: „Nu știu de o asemenea promovare, dar nici nu sunt de acord cu asta”

Legat de acest incident, dar și de faptul că li s-a permis unor agenți comerciali să distribuie materiale promoționale printre școlari, am abordat-o pe Luminița Bratu, directoarea Școlii „Nicolae Iorga”. „Nu au fost împărțite materiale de la McDonald’s, dar poate mi-a scăpat ceva. Eu știu că am stat ieri în școală până la ora 16.00 și nu am cunoștință de așa ceva. Cu mine n-au vorbit. Dați-mi voie să mă informez și revin cu un telefon. Eu nu pot să vă spun că știu de o asemenea promovare și nici nu sunt de acord cu asta”, ne-a spus directoarea Luminița Bratu, care ne-a promis că va reveni cu un telefon.

Monica Stănescu, învățătoarea care a tolerat împărțirea materialelor promoționale:  „Nu m-am gândit până acum că ar putea fi o reclamă”

La scurt timp de la convorbirea cu directoarea Școlii „Nicolae Iorga” am primit un telefon din partea cadrului didactic care a oferit elevilor, în prima zi de școală, baloane și orare având sigla McDonald’s. Monica Stănescu, învățătoare la clasa zero, ne-a mărturisit, printre altele, că și în alți ani a oferit materiale didactice de acest gen. „S-au adus niște materiale, creion, riglă, gumă, caiețele. Doar baloanele au fost inscripționate cu sigla McDonald’s. Păi de ce nu ar fi normal? Sunt niște orare până la urmă! Nu m-am gândit vreodată că ar fi vreo problemă să dau copilului un balon și un orar de la McDonald’s. Nu-i obligă nimeni la nimic, nu i-a dus nimeni la McDonald’s. Chiar nu știu de ce e o problemă. Nu m-am gândit până acum că ar putea fi o reclamă. Dacă tu ca părinte sau cadru didactic nu te duci la ei, și-au făcut reclamă degeaba. Eu am vrut să le fac elevilor o surpriză plăcută. Un caiet, o riglă, o gumă, mi s-a părut că ar fi spre folosul lor. M-am dus la ei (n.red. McDonald’s) și le-am spus: dați-mi și mie niște baloane și niște orare, să le pun în prima zi pe masă. Au vrut să împartă mai multe rechizite și mi s-a părut extraordinar. Nu m-am gândit că ar putea să deranjeze pe cineva că primește copilul o cutie de culori! Și de la primărie dacă primim, e reclamă, nu? Nu e reclamă sau nu știu ce pentru voturi sau chestii din astea?! Sau și de la biserică dacă vin, își face biserica reclamă?!”, se întreabă învățătoarea Monica Stănescu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Lume prost facuta gramada. Abia acum se trezeste. De 20 de ani face asta McDonalds prin scoli la inceputul anului.