Web Analytics

Bitcoin a scăzut drastic! A înregistrat cea mai amplă pierdere trimestrială din mai mult de un deceniu

de | 1.07.2022 10:31 | Actualitate, Economie, Home

Bitcoin a înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an cea mai amplă pierdere din mai mult de un deceniu, de circa 58%, potrivit datelor furnizate de CryptoCompare, transmite CNBC.

Bitcoin a scăzut de la nivelul de 45,524 de dolari pe unitate consemnat la începutul trimestrului al doilea la circa 18.000 de dolari pe unitate, joi, conform datelor CoinDesk. Aceasta este cea mai slabă performanţă trimestrială înregistrată de bitcoin după trimestrul trei al anului 2011, când a pierdut 68,1% din valoare.

Citeşte şi: Primăria Pitești va începe demersurile pentru preluarea Casei „Aron Băiulescu”

În iunie, bitcoin a scăzut cu 39,8%, consemnând cea mai slabă evoluţie lunară din 2010, când criptomoneda a devenit disponibilă pe platforme, potrivit Coin Metrics.

Între timp, ether a scăzut cu 69,3% în trimestrul doi, cea mai slabă evoluţie trimestrială de la crearea monedei, în 2015, relatează News.ro.

Preţuruile criptomonedelor au scăzut puternic, pe fondul inflaţiei ridicate, care a determinat băncile centrale să crească dobânzile, ceea ce a dus la vînzări de active riscante, cum ar fi acţiunile şi monedele digitale.

Citeşte şi: Centru de încasări din Pitești, închis în perioada 04.07.2022-26.08.2022

Prăbuşirea preţurilor a expus problemele mai multor companii şi proiecte din domeniul cripto, mai ales care oferă credite. În luna mai, moneda stabilă terraUSD s-a prăbuşit, alătură de moneda soră luna. În iunie, firma de creditare în criptomonede Celsius a blocat retragerile de către clienţi, din cauza condiţiilor extreme din piaţă. Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor CoinFlex a oprit săptămâna trecută retragerile de către clienţi, tot din cauza condiţiilor extreme. Criza de lichidităţi a determinat intrarea în lichidare a fondului de hedging pentru criptomonede Three Arrows Capital.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *