Web Analytics

Biserica parohiei Miceşti a fost sfinţită

de | 11.10.2018 13:00 | Actualitate

Duminică, biserica parohiei Micești a fost sfințită după patru ani de lucrări de restaurare. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopal Argeșului și Muscelului, care a apreciat în mod deosebit arhitectura bisericii, precum și modul în care s-a realizat restaurarea acesteia. Au fost prezenți enoriașii parohiei, precum și preoții din parohiile aflate în vecinătate. De asemenea, au fost de față reprezentanți ai Primăriei Locale și persoanele implicate financiar în realizarea acestui proiect de restaurare.
A fost oficiată și o slujbă de pomenire, în semn de respect față de toți înaintașii care au contribuit la ridicarea și restaurarea bisericii. Biserica a primit și cel de-al doilea hram închinat Intrării în Ierusalim a Domnului.
Persoanele implicate în restaurarea bisericii au primit diplome de vrednicie și cărți de rugăciuni. De asemenea, preotul paroh Stan Robert a primit distincția de iconom stavrofor, iar ctitorul principal a primit din partea Chiriarhului distincția eparhială „Sf. Neagoe Vodă Basarab”.
Biserica parohiei Micești, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, a fost construită în anul 1844 cu ajutorul credincioșilor din localitate și a preotului Barbu Bârzotescu. În perioada 1928-1986 au fost executate diferite lucrări de restaurare.
De-a lungul timpului, începând cu anul 2013, biserica și incinta parohială au beneficiat și de ample lucrări de renovare și înfrumusețare. De aceste lucrări s-au ocupat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Florin Păcioianu, epitrop, soția sa Gabriela și copii: Ștefania, Alexandru și Maria, precum și creștinii din parohie, în timpul păstoririi preotui paroh Robert Stan.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii