Web Analytics

Birocraţia, dragostea lor! ITM Argeş răspunde pe lângă subiect legat de controalele efectuate la Teatrul ”Davila”

de | 16.08.2018 15:00 | Actualitate

01 ITMArgesSăptămâna trecută, Jurnalul de Argeș a trimis o adresă la ITM Argeș, în care solicita, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, mai multe detalii legate de controalele efectuate de la începutul acestui an la Teatrul ”Al. Davila”. Concret, am solicitat ITM Argeș să ne precizeze câte controale au efectuat la Teatrul ”Al. Davila”, ce nereguli au constatat și ce măsuri/sancțiuni au dispus.
Partea bună e că am primit răspunsul de la ITM Argeș în doar trei zile. Partea proastă e că răspunsul abundă în pasaje legislative inutile și alambicate și că cei de la ITM Argeș nu au precizat în răspuns neregulile constatate, ci doar măsurile luate. Altfel spus, un text cam eliptic, în sensul cât se poate de negativ. În plus, tot textul este unul cât se poate de birocratic și cu un limbaj excesiv de tehnic. Asta probabil și din cauza faptului că ITM Argeș nu are un purtător de cuvânt specializat în comunicare. Iată mai jos răspunsul alambicat și birocratic al ITM Argeș la solicitarea simplă și clară a Jurnalului de Argeș legat de neregulile constatate și măsurile luate la Teatrul ”Al. Davila”.
”Actele normative specifice care instituie o serie de măsuri și principii referitoare la securitatea și sănătatea în muncă a lucrătorilor sunt atât Legea nr. 319/2006, cu modificările și completările ulterioare, cât și normele de aplicare ale acesteia, respectiv H.G. nr. 1425/2006. Având în vedere dispozițiile acestor acte normative, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul securității și sănătății în muncă din cadrul instituției noastre, în cursul anului 2018, au efectuat un control ce s-a finalizat prin încheierea unui act administrativ prin care a fost dispusă, în raport de neconformitatea constatată, o măsură constând în obligația angajatorului de a desemna lucrătorii care aplică măsuri de prim-ajutor, de stingere a incendiilor și de evacuare a lucrătorilor.
Actul normativ care reglementează sfera relațiilor de muncă este Codul Muncii, respectiv Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Având în vedere dispozițiile acestuia, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă din cadrul instituției noastre au efectuat, în cursul anului 2018, 2 verificări ce s-au finalizat, în raport de neconformitățile constatate, cu dispunerea unei măsuri constând în respectarea termenelor legale instituite pentru transmiterea în REVISAL a încetărilor contractelor individuale de muncă”.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii