Web Analytics

Binecuvântare arhierească la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Corbeni

de | 11.01.2022 12:41 | Cultură, Actualitate

În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea argeșeană Sfântul Ioan Botezătorul – Antonești din comuna Corbeni. Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei și-a exprimat bucuria revenirii în paraclisul care a fost construit în condiții extrem de grele pe locul unde se afla groapa de gunoi a satului Corbeni.

CITEȘTE ȘI: A murit președintele Parlamentului European

Mănăstirea cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbaşu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor. După anul 1989, la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Arhiepiscop Calinic, au început lucrările de reconstruire, care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfinţită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii