Web Analytics

Bilanțul pestei porcine în Argeș. Unde mai sunt focare active

de | 3.01.2020 17:23 | Actualitate

De la apariția primului focar de pestă porcină africană în județul Argeș și până în prezent, au fost confirmate 24 focare de PPA în gospodăriile populației din localitățile: Oești-Pământeni, Albotele, Mica, Podul Dâmboviței, Argeșelu, Drăghescu, Băiculești, Pătuleni, Humele, Călinești, Vrănești, Golești, Bârla, Draghici, Piatra, Izvorul, Burdești.
Din cele 24 focare de pestă porcină africană, 23 sunt stinse. Focarul din localitatea Burdești este ACTIV.

Alte nouă focare active

În celași interval au existat: două focare de pestă porcină africană la porcii domestici, în exploatații comerciale de Tip A din localitățile: Podul Dâmboviței și Podișor, care în prezent sunt stinse și două focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale din localitatea Slobozia, care în prezent sunt ACTIVE.
De asemenea au fost semnalate șase focare de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, care în prezent sunt ACTIVE și un focar de pestă porcină africană la porcii mistreți din Complexul Vânătoare Mistrețul Sălătrucu, care în prezent este tot ACTIV.
Foto decriptiv Agrostandard

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole