Web Analytics

Bicicletă furată din Germania, găsită prin GPS la Berevoești

de | 10.07.2021 11:23 | Actualitate

  1. Alex, un cetăţean german, a postat pe un site de socializare următorul mesaj:

„Ce puteţi să îmi spuneţi despre Berevoeşti? Bicicleta mea electrică este acolo!”

Bărbatul a rămas fără vehiculul cu două roţi în valoare de 2.300 de euro, în Frankfurt, dar, l-a găsit prin localizare GPS, la noi în ţară. Practic a urmărit întreg traseul de aproape 2000 de kilometri, iar acum îl ajută un prieten român, care a depus plângere la poliţie.

Aventura bicicletei furate a început acum câteva săptămâni, în Frankfurt Germania.

 

Alex, posesorul bicicletei:

”Când am terminat munca, la 7 seara, am coborât. Văzusem pe geam că bicicleta nu mai era. M-am întrebat: Unde îmi e bicicleta?! Mi-am folosit apoi aplicația, ca să văd locația bicicletei – transmitea semnale, iar bicicleta era la 300 de metri de mine”.

Bicicleta are un senzor GPS, care îi arată proprietarului pe telefon poziţia exactă de fiecare dată când este în mişcare. Aşa a reuşit să o localizeze într-o curte din apropiere şi a anunţat poliţia din Germania care însă nu au reuşit să intre pe proprietatea respectivă. Aşa că drumul bicicletei furate a continuat. A părăsit Germania, a ajuns în Austria şi Ungaria.

Alex, posesorul bicicletei:

”Și o văd că ajunge în Nădlac, la graniţă şi de aici în Berevoeşti, Argeş”.

GPS-ul îi transmite în continuare semnale cum că se află într-o curte din această comună.

Acesta povesteşte că bicicleta a dispărut chiar dacă avea un sistem antifurt performant.

Alex a reuşit să ajungă la poliţia din România, prin intermediul unui prieten care a depus o plângere în numele lui.

Acesta nu este un caz singular. În România, ajung sute de biciclete furate din străinătate dar asta se întâmplă şi cu bicicletele de la noi. În 2019 au fost inregistare la poliţie aproape o mie de furturi, însă în realitate cifrele sunt mult mai mari. Cele mai multe în Bucureşti şi Cluj. 90% dintre vehicule nu mai sunt recuperate.

Radu Mititean, preşedintele federaţiei bicicliştilor din România:

„Datele ofociale reflectă mult mai puţine doarece mulţi păgubaşi nu consideră că nu merită efortul să mergi să reclami la poliţie, deoarece foarte rar se regăsesc bicicletele furate”.

Specialiştii vă recomandă să folosiţi o bicicletă mai ieftină în oraş şi eventual una mai performantă dacă plecaţi într-o drumeţie la munte.

sursa: ProTv.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii