Web Analytics

Biblioteca Judeţeană organizează curs de caligrafie gratis

de | 26.03.2014 19:15 | Cultură

Pentru că trăim în secolul vitezei, iar ritmul vieții moderne ne-a acaparat și nu prea mai avem ocazia să scriem folosindu-ne doar de stilou și hârtie, ci am devenit experți în manevrarea smartphone-ului, a laptopului sau a tabelei, iar tinerii folosesc un limbaj acronimic, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a avut inițiativa organizării unui curs de caligrafie, de istoria scrisului și a cărții.
Caligrafia înseamnă arta și deprinderea de a scrie frumos, iar scrisul este un lucru important în viața noastră, participanții la acest curs având posibilitatea să afle informații despre istoria scrisului și a cărții, caligrafia italică cursivă, noțiunile de caligrafie gotică, să învețe să orneze pagini și inițiale și mai ales, să confecționeze cărți și caiete.
Cursul de caligrafie este gratis și se adresează tututor vârstelor, până acum înscriindu-se 13 persoane. Argeșenii iubitori de frumos pot urma cursurile de caligrafie ce se desfășoară în fiecare zi de luni, începând cu ora 12.30, până la începutul lunii mai, sub îndrumarea bibliotecarei Lucreția Picui, coordonatoarea Secției de Colecții Speciale a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș. Miruna Matei

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole