Web Analytics
scris joi, 07.07.2016

Benone Lazăr şi martorul Nicolaină au declarat că au făcut denunţ după discuţia cu poliţistul de caz

# Surpriză în dosarul de şantaj „Atac de Argeş”

Benone Lazăr şi martorul Nicolaină au declarat că au făcut denunţ după discuţia cu poliţistul de caz

Săptămâna trecută, la Judecătoria Pitești a avut loc un nou termen în dosarul de șantaj „Atac de Argeș”, termen la care au fost audiate părțile vătămate Benone Lazăr, patronul Internațional Lazăr Company și Alin Nicolaină, fost angajat al săptămânalului condus de inculpatul Florin Paraschivescu. Declarațiile celor doi modifică oarecum datele problemei, în sensul că mută atenția și către  insistența organului de poliție în a obține un denunț de la cei doi împotriva proprietarului ziarului „Atac”.

Lazăr: „Paraschivescu nu mi-a cerut bani sau bunuri. Nu mi-a zis direct cât să plătesc…”

În afară de audierea celor doi, judecătorul a primit și o solicitare de revocare a măsurii arestării în cazul lui Florin Paraschivescu, soluția urmând a se da, însă, la sfârșitul vacanței judecătorești. Interesant a fost că atât omul de afaceri Benone Lazăr, cât și jurnalistul Alin Nicolaină și-au schimbat declarațiile date în fața anchetatorilor, spunându-i judecătorului Daniel Dumitru Dumitru că s-au constituit părți civile la sugestia polițiștilor care i-au influențat în momentul conceperii denunțurilor de șantaj, respectiv de șantaj și tâlhărie împotriva patronului de la Atac de Argeș. Astfel, în depoziția sa în fața instanței, omul de afaceri Benone Lazăr a mers exclusiv pe prejudiciul de imagine creat prin publicarea articolelor negative în ziarul lui Paraschivescu, moment în care judecătorul i-a tăiat-o scurt: „oamenii nu fac pușcărie pentru prejudiciu de imagine. Aveați posibilitatea să cereți daune pe cale civilă”.
Întrebat de magistrat în ce a constat concret șantajul propriu zis exercitat de proprietarul ziarului „Atac”, Benone Lazăr a declarat: „Se deducea că, dacă nu colaborez cu el, va publica articole denigratoare despre mine. Paraschivescu nu mi-a cerut bani sau alte bunuri. Nu mi-a zis direct cât să plătesc, însă a fost cu subînțeles…Și sunt convins că a vrut bani de la mine 100%, că a văzut bunăstarea de la Bascov… Nu am mers la organele de Justiție pentru a organiza un flagrant cu o sumă de bani pentru că nu aveam timp să mă supun unor astfel de proceduri și, în al doilea rând, am lăsat la voia întâmplării. Să îl judece Dumnezeu!”.
Întrebat de judecător care a fost momentul în care s-a hotărât să facă denunțul, după ce a ezitat puțin, patronul de la Lazăr Company a spus-o de-a dreptul: „Eu am fost sunat de un ofițer de poliție, care mi-a spus că a văzut articolele din ziar referitoare la adresa mea, după care m-a întrebat dacă am ceva de spus. M-am deplasat la sediu, unde polițistul avea toate articolele de presă care mă priveau. M-a întrebat dacă mă simt prejudiciat și am spus că da. După ce am dat declarație am făcut și plângerea penală”, a mai spus Lazăr.

Nicolaină: „La Poliție am simțit că se dorește reținerea în sarcina inculpatului a unei astfel de fapte”

Celălalt martor, Alin Nicolaină, parte vătămată la rându-i, a precizat că scandalul de la recepția hotelului Muntenia, dintre el și fostul său șef, Florin Paraschivescu, nu a avut cauze atât de dramatice, adică nu s-a lăsat cu sânge și oase rupte, decât cu ceva îmbrânceli. Iar tâlhăria în baza căreia a făcut denunțul la poliție nu a fost tocmai tâlhărie, întrucât el îi sugerase lui Paraschivescu anterior că ar putea să îi dea laptopul în schimbul sumei de bani pe care i-o datora, ceea ce acesta a și făcut. Și martorul Nicolaină a confirmat în depoziția sa că polițistul s-a implicat activ în a-i sugera să facă un denunț: „Din discuțiile purtate la Poliție am simțit că se dorește reținerea în sarcina inculpatului (n.red. a lui Florin Paraschivescu) a unei astfel de fapte”, a mai spus jurnalistul. „Am fost sunat de un domn comisar, Stan, dacă nu mă înșel, dacă pot să vin la Poliția Municipiului Pitești pentru declarații în legătură cu o anchetă în care este implicat ziarul „Atac de Argeș”. Am fost întrebat dacă vreau recuperarea calculatorului și pentru asta trebuie să mă constitui în parte vătămată. Ulterior m-am documentat și am văzut ce înseamnă tâlhărie. Dar la momentul respectiv, luat cu mandat și așteptând 7-8 ore până am fost audiat, vă dați seama ce tensiune! Plângerea penală a fost sugerată de organul de poliție”, a fost finalul declarațiile acestui martor. A cărui declarație, coroborată și cu cea a omului de afaceri Benone Lazăr, pot schimbă oarecum datele  anchetei.
Alina Crângeanu

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...