Web Analytics
scris miercuri, 02.12.2020

BEC: Voturile prin corespondență, luate în considerare doar dacă ajung până la data de 3 decembrie

Mai sunt câteva zile până la alegerile parlamentare, dar joi este termenul până la care plicurile cu votul românilor din străinătate trebuie să ajungă la Biroul electoral, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular.

BEC: Voturile prin corespondență, luate în considerare doar dacă ajung până la data de 3 decembrie

Plicurile care vor ajunge la destinație după această dată vor fi considerate nule automat și nu vor mai fi deschise.

Peste 39.200 de români care stau în peste 100 de țări au optat pentru votul prin corespondență. Au putut face acest lucru și cei care vor împlini 18 ani pe 6 decembrie. Cei care au optat pentru acest tip de vot au primit acasă materialele necesare și au aplicat pe buletinele de vot pentru Camera Deputaților și Senat autocolantele cu mețiunea „votat”.

Cele mai multe solicitări au venit de la românii din Marea Britanie, peste 9.000, apoi, din Germania, 5.700. Câte 3.300 de români din Italia și Spania au cerut să voteze prin corespondență. Urmează Franța, cu peste 2.700 de solicitări. De asemenea, peste 1.000 de cereri  fost depuse de românii din Belgia, Olanda, Elveţia, Austria, Statele Unite și Irlanda.

CITEȘTE ȘI… ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Cu ce acte de identitate se poate vota la secțiile de votare din țară

În Registrul Electoral sunt înscriști aproape 738.000 de români cu drept de vot. Legislația prevede că plicurile în care se află buletinele de vot și certificatul de alegător trebuie să ajungă la Biroul electoral, la misiunea diplomatică sau oficiul consular până cel târziu la data de 3 decembrie.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită