Web Analytics

BCM U Pitești a învins liderul Ligii Naționale de Baschet

de | 27.04.2021 15:31 | Actualitate, Sport

U-BT Cluj a cedat în fața echipei din Trivale, scor 83-74 și a înregistrat cel de-al doilea eșec al sezonului în Liga Națională. Partida din BT Arena a avut un start echilibrat. U-BT a preluat rapid inițiativă, însă piteștenii au stat constant în coasta echipei clujene. La finalul primelor 10 minute de joc, clujenii erau în avantaj, 27-20.

Sfertul secund s-a desfășurat după același scenariu. Clujenii au încercat să se distanțeze, dar la pauză ecartul dintre cele două echipe era de doar un punct, 43-42. Startul celei de-a doua părți a jocului a consemnat momente bune pentru piteșteni, care au reușit chiar să preia conducerea pe tabelă.

Totuși, baschetbaliștii de la U-BT au reușit să se distanțeze de adversari. Astfel, înaintea celui de-al patrulea sfert, scorul era 64-56. Totuși, ultima parte a partidei a fost una dezastruoasă pentru clujeni. Elevii lui Mihai Silvășan au înscris de doar 10 ori, în timp ce BCM U Pitești a marcat 27 de puncte și a reușit să își adjudece partida, scor 83-74, cauzându-le clujenilor a doua înfrângere a sezonului în campionat.

 

Citește și Coronavirus: Scade numărul infectărilor

 

Tudor Costescu, antrenor BCM U: ”Am reușit să ștergem impresia pe care am lăsat-o în meciul cu Galați. Poate nu atât de mult datorită calității jocului, cât în mod special datorită rezultatului, a intesității și a dăruirii. Cred că am avut o atitudine corectă pe teren.

Am avut momente bune de joc, bazate în mod special pe apărare. Am avut și o formulă de echipă care ne-a creat aceste avantaje. Evident, am întâlnit un adversar care nu a fost în cea mai bună formulă, căruia i-a lipsit jucători, dar acest lucru nu minimizează meritele echipei mele. Și noi am avut indisponibilitățile noastre, dar asta se întâmplă în întreg campionatul, nu e un avantaj sau dezavantaj.

Fiecare înceacă să gestionze situația cât de bine poate. Meciurile adevărate vor fi în playoff, dar pe noi această victorie ne ajută mult în clasament. Practic, mai mult Ne ajută pe noi, decât îi dezavantajează pe ei. A fost o victorie muncită și sperăm să atingem obiectivul de a ocupa locul 4. Dacă nu, de pe altă poziție, noi vom aborda playoff-ul cu aceeași energie și speranță”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii