Web Analytics

Baza sportivă „Arpechim” unde au jucat Bianca Andreescu şi Halep se află în paragină

de | 3.10.2019 13:25 | Sport

# Primăria Piteşti a primit-o gratis, dar a lăsat-o să se deterioreze

Cea mai mare bază sportivă din municipiul Pitești a ajuns într-o stare deplorabilă. Este vorba despre baza sportivă din cartierul piteștean Prundu, fosta bază sportivă Arpechim, donată de mai mulți ani Primăriei Pitești. Aici există numeroase terenuri de tenis, dar și pentru fotbal sau rugby. Din păcate, așa cum se poate vedea în fotografii, baza sportivă arată jalnic. Băncile pentru spectatori sunt rupte și nu sunt vopsite, gazonul tăiat e depozitat morman în apropierea terenurilor și diverse materiale pentru construcții sunt așezate lângă gardurile ce despart terenurile, pet-uri și scaune de plastic rupte sunt depozitate lângă terenuri, iar vestiarele și dușurile din incinta tribunei terenului de fotbal arată execrabil. Acestea sunt doar câteva caracteristici negative existente la baza sportivă Arpechim din Prundu.
Trebuie subliniat că pe această bază sportivă a început tenisul cu antrenorul Gabriel Hristache câștigătoarea de la US Open Bianca Andreescu și tot aici au jucat nume sonore din tenisul românesc și anume Simona Halep, Sorana Cârstea sau Monica Niculescu. Mai mult decât atât, tot aici se află sediul administrativ al FC Argeș, club fanion al județului. Și tot aici își desfășoară activitatea numeroase echipe de fotbal din Liga a III-a, Liga a IV-a și Liga a V-a. Strigător la cer este faptul că baza sportivă în sine are un singur administrator sau, mai bine spus, un singur om care se ocupă de întreținere. Iată în continuare ce explicații ne-a dat directorul Dragoș Șerban de la FC Argeș, club care administrează baza sportivă de la Prundu, bază care a fost donată de Arpechim Primăriei Pitești cu mulți ani în urmă.

„Nu se justifica o remodernizare a ceea ce există în momentul de față pentru că ar fi fost o investiție inutilă”

Dragoș Șerban, director FC Argeș, ne-a declarat: ”Această bază sportivă s-a construit acum 40 de ani. Între timp a fost preluată de către Primăria Pitești de la Arpechim printr-un protocol de predare-primire, printr-o donație, iar destinația acesteia este doar pentru sport, conform Legii sportului. Bazelor sportive nu li se poate schimba destinația… Nu s-a întâmplat nici la noi și nici nu se va întâmpla. Cu atât mai mult cu cât în ultimii patru ani s-au făcut eforturi ca această bază să fie modernizată prin fonduri europene, dar, din păcate, nu există în derulare programele pe fonduri europene care să ne permită acest lucru. Cu toate acestea, săptămâna trecută a fost pe ordinea de zi a Consiliului Local un punct prin care, împreună cu Compania Națională de Investiții, se va realiza această modernizare a ceea ce înseamnă terenul de fotbal, tribunele, vestiarele, dușurile, practic, o nouă incintă, cu noi vestiare, cabine antidoping, pentru arbitrii, oaspeți, instalație de nocturnă etc. Deci, va fi un proiect de amploare, care se va desfășura pe 13.000 mp… Oricine din Pitești poate veni să joace tenis la noi, dar, din păcate, la baza sportivă noi avem un singur angajat și încearcă să cuprindă tot ceea ce înseamnă administrarea, întreținerea unei asemenea baze sportive. Este cea mai mare din Pitești și volumul de muncă este uriaș. Gazonul terenului de fotbal este foarte bun. Terenul este închiriat unor echipe care joacă în Liga a III-a și, din păcate, vestiarele nu sunt într-o stare foarte bună și datorită acestui fapt se încearcă o refacere totală a lor prin fonduri europene. Eu cred că se va dărâma acea structură cu tribuna și vestiarele și se va construi altceva nou. Nu se justifica o remodernizare a ceea ce există în momentul de față acolo, pentru că ar fi fost o investiție inutilă. Acele spații destinate vestiarelor și dușurilor nu mai corespund standardelor actuale în domeniul sportiv”.

„Copiii de la școlile din zonă se joacă și ajung să rupă diverse lucruri din bază”

„Trebuie făcut totul de la zero și sunt convins că se va realiza acest lucru. S-au făcut planuri de către arhitecți etc. În momentul de față, la FC Argeș, împreună cu acest administrator al bazei sportive de la Prundu, există opt angajați și cu un nou post creat, și anume acela de femeie de serviciu. Puteam să avem mai mulți angajați pentru o întreținere a bazei mai bună, dar din păcate legea este una pentru toți. Structura Fotbal Club Argeș este o structură în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Pitești și numărul de angajați este dat de către lege. Noi, ca și angajați, facem parte din tot ceea ce înseamnă aparatul subordonat Primăriei și se limitează la un număr de angajați. Nu se pot aloca mai multe posturi decât cele prevăzute de lege decât dacă decedează cineva și se vacantează un anumit post ca să poată fi ocupat. Din această cauză nu se pot aduce mai mulți angajați.
Mai trebuie menționat faptul că această bază sportivă se află în apropierea a două școli foarte importante din cartierul Prundu și din această cauză copiii care se duc la școală traversează chiar prin curtea instituției noastre și, știți și dv., copiii sunt copii. Câteodată se joacă, câteodată ajung să rupă diverse lucruri din zonă, din bază. De primăvara și până toamna intră mii de copii care vin la antrenamente de tenis, la antrenamente de fotbal și copiii sunt năzdrăvani și ajung să rupă diverse lucruri…
Vreau să vă mai spun că la noi își desfășoară activitatea Unirea Bascov, Rapid Pitești, Juventus Bascov, școala condusă de Vali Cocoș etc. Unii își dispută doar meciurile oficiale, iar alții doar antrenamentele și mă refer la echipe de Liga a III-a, Liga a IV-a și Liga a V-a. Sunt echipe de juniori care își dispută meciurile oficiale aici… Gazonul este unul dintre cele mai bune în ceea ce privește acest nivel fotbalistic”, mai spune Dragoș Șerban.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii