Web Analytics

Bate vânt de schimbare la PNL Argeş. Adrian Miuţescu: „Trebuie să vină în fruntea partidului un liberal adevărat”

de | 27.04.2017 10:30 | Actualitate, Politica si Administratie

3 miutescuAdrian Miuţescu şi-a anunţat oficial, luni 24 aprilie a.c., candidatura la funcţia de preşedinte al PNL Argeş, la alegerile care vor avea loc sâmbătă 29 aprilie, la Casa Sindicatelor din Piteşti. Miuţescu îi are contracandidaţi în lupta pentru şefia filialei pe deputatul Dan Bica, consilierul judeţean Olimpia Doru şi pe Radu Perianu – preşedintele PNL Piteşti. La conferinţa de presă în care şi-a prezentat candidatura, Adrian Miuţescu a venit însoţit de o mare parte din primarii liberali din Argeş şi de preşedinţii organizaţiilor din judeţ, pe care i-a prezentat drept echipa sa. „Le mulţumesc colegilor mei pentru că îmi acordă sprijinul şi sunt alături de mine. Vreau să îi asigur că nu îi voi dezamăgi şi că vom face împreună un PNL puternic, de care să nu ne fie ruşine, care să onoreze cum se cuvine judeţul Brătienilor”, a afirmat Miuţescu.

„Din cauza indeciziei Ralucăi Turcan, PNL Argeş nu şi-a putut face treaba”

Acesta a explicat şi contextul în care a ajuns să candideze la şefia Partidului Naţional Liberal. „Imediat după alegeri, după demisia dlui Iani Popa din funcţia de preşedinte, împreună cu o delegaţie din partea partidului am fost la Bucureşti şi am discutat cu Raluca Turcan şi cu fostul secretar general Petrache, pentru a încerca să propunem un preşedinte interimar. Din cauza indeciziei Ralucăi Turcan şi a conducerii partidului, PNL Argeş nu şi-a putut face treaba. După acea discuţie de la conducerea partidului am revenit la Piteşti şi marea majoritate am demisionat din CJEx. Am avut o întâlnire cu toţi primarii din Argeş, am prezentat discuţia de la conducerea partidului şi am propus să preia preşedinţia interimară primarul cu cele mai bune rezultate la alegerile parlamentare. În acea situaţie erau dl. primar Boncea de la Poienarii de Argeş şi dl primar Tarbă de la Bughea de Sus. Dl Boncea l-a propus pe dl Tarbă să preia această sarcină. Am prezentat propunerea şi conducerii partidului. La Bucureşti nu s-a dorit. Le-a plăcut mai mult ca Argeşul să fie o anexă a PNL Bucureşti, pentru a satisface în continuare manevrele în eventuale alegeri şi în perspectiva congresului partidului. Pentru că nu s-a dorit această variantă, de reformare rapidă a PNL-ului, am trecut la planul doi şi anume pregătirea pentru alegeri. Colegii mei primari mi-au propus această sarcină, de a candida la funcţia de preşedinte al PNL Argeş. Nu puteam, oricât aş fi vrut, să refuz o asemenea sarcină. Din 23 de primari prezenţi, 20 au votat pentru susţinerea mea în calitatea de candidat la preşedinţia PNL Argeş”, a povestit Miuţescu.

„Am adus la conducerea partidului preşedinţi nepricepuţi”

3 miutescu01Adrian Miuţescu a expus şi motivele pentru care candidează la şefia PNL Argeş. „În Argeş, PNL a ajuns într-o situaţie neplăcută, având rezultate proaste la alegerile parlamentare. E un moment de criză şi chem toţi liberalii care doresc reconstrucţia partidului, ca împreună să refacem PNL. N-o fac pentru că am eu o ambiţie personală şi vreau să revin, după şapte ani, în funcţia de preşedinte al PNL Argeş, ci pentru că este un moment greu şi vreau să îmi pun la dispoziţie toată experienţa, buna credinţă şi toate cunoştinţele mele pentru a readuce PNL acolo unde îi este locul. În judeţul Brătienilor e inadmisibil ca PNL să fie la cheremul PSD-ului. În ultimii şapte ani, în Argeş, PSD a defilat, deşi a trecut prin dificultăţi. A avut necazul lui Constantin Nicolescu, al lui Tudor Pendiuc. În această perioadă trebuia să avem forţa necesară şi responsabilitatea de a putea conduce acest judeţ. Nu s-a întâmplat acest lucru, atât datorită unor greşeli care s-au făcut la nivel central, în conducerea partidului, când au acceptat o perioadă foarte lungă de bicefalie la conducerea partidului între PDL şi PNL, fiind ţinuţi ani de zile copreşedinţi, în loc să se facă un congres rapid să se lămurească lucrurile pentru a putea face într-adevăr o forţă din PNL. După ce am câştigat într-un mod surprinzător şi plăcut alegerile prezidenţiale, n-am ştiut să folosim acest moment. Imediat după alegeri, deşi aveam vreo 40% în sondaje, am fost în situaţia de a scădea din ce în ce mai mult. Am adus la conducerea partidului preşedinţi nepricepuţi, care ne-au pus în dificultate. Colegii mei sunt astăzi alături de mine pentru că au ajuns la concluzia că dacă nu facem o echipă şi nu punem în fruntea partidului oameni pricepuţi, nu vom avea succes, iar ei muncesc degeaba şi vor avea dificultăţi în 2020, la alegeri. Aceasta este miza alegerilor PNL Argeş şi PNL la nivel naţional”, a mai spus Adrian Miuţescu.

„PNL Argeş merită un sediu aşa cum se cuvine, nu într-o fundătură”

Miuţescu a vorbit şi despre programul său: „Vom încerca să reconstruim organizaţiile locale, să le întărim, să redeschidem partidul şi să atragem noi membri, oameni proaspeţi, care doresc să facă politică. În primul rând, trebuie să refacem încrederea în PNL şi în liderii săi pentru a putea trece la acestă etapă ulterioară, de a deschide uşile partidului. Vom încerca să întocmim programul şi soluţiile alternative la guvernarea locală şi judeţeană a PSD. Vom păstra lucrurile bune, obiectivele majore ale judeţului, cum ar fi autostrada Piteşti-Sibiu, dar vom veni şi cu soluţii noi pe care noi le considerăm utile şi necesare pentru Argeş, credibile şi uşor de făcut. Dacă voi ajunge preşedintele PNL Argeş, într-un timp rezonabil sediul PNL Argeş nu va mai fi aici. La reabilitarea acestui sediu am contribuit şi eu. Nu s-a schimbat deloc în ultimii șapte ani, nici măcar o zugrăveală nu s-a dat. Nu mă voi chinui să-l refac, pentru că PNL Argeş merită un sediu aşa cum se cuvine, în altă zonă, nu într-o fundătură. Voi face demersuri ca PNL să aibă un sediu onorabil, undeva într-o poziţie bună a municipiului, încât să fie reprezentativ”. Cât despre prima sarcină pentru cei doi parlamentari PNL de Argeş, senatorul Iani Popa şi deputatul Dan Bica, aceasta va fi „de a lua proiectele primarilor şi a le duce în zonele guvernamentale şi parlamentare pentru a susţine cauza proiectelor Argeşului”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii