Web Analytics

Barcelona va fi Capitala Mondială a Arhitecturii (UIA) în 2026

de | 29.07.2021 15:12 | Cultură, Actualitate, Turism

Barcelona va găzdui Congresul Internaţional al Uniunii Arhitecţilor (UIA) şi va fi Capitala Mondială a Arhitecturii (UIA) în 2026, după ce candidatura sa s-a impus în faţa Beijingului în Adunarea Generală a UIA, la Rio de Janeiro.

 

 

CITEȘTE ȘI: Stelică Crăciun şi-a băgat mama, de 76 de ani, în schema de fraudare a creditorilor firmei Odeon

 

 

 

 

Nominalizarea Barcelonei a obţinut 147 de voturi, comparativ cu Beijingul care a strâns 129, aşa cum a transmis Higher Council of the Colleges of Architects din Spania (CSCAE), potrivit spainsnews.com. 

„Prin desemnarea sa, Barcelona va fi din nou epicentrul lumii arhitecturii”, la 30 de ani de când a găzduit acest congres. 

Alături de Congresul UIA, care va fi coordonat de COAC cu sprijinul CSCAE, pe tot parcursul anului 2026 vor avea loc la Barcelona o multitudine de activităţi culturale, la care vor colabora alte ţări, „cu scopul de a transfera societăţii importanţa şi valoarea arhitecturii şi urbanismului”. 

CITEȘTE ȘI: Deputatul Daniel Constantin: „Sper ca adoptarea PNRR – ului să se facă cât mai repede”

Prin sloganul „One today, one tomorrow”, UIA World Congress de la Barcelona va promova drept exemplu relaţia oraşului cu arhitectura acestuia pentru a discuta despre un viitor viabil şi durabil.

Congresele UIA au avut loc din 1948 şi obiectivele lor au reprezentat întotdeauna abordarea provocărilor cu care se confruntă societatea din cunoştinţele furnizate de profesioniştii în arhitectură. Aceste congrese, care au loc la fiecare trei ani, sunt legate de desemnarea oraşului gazdă drept Capitala Mondială a Arhitecturii UIA-UNESCO. 

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii